Direktlänk till inlägg 17 juni 2014

10 saker DU kan göra för att stoppa diskriminering!

Av fearanddream - 17 juni 2014 09:56

 

1. Vad är din övertygelse?

Identifiera vad du tror på, vad din övertygelse är. Ha vetskap om varifrån din övertygelse härstammar och varför den är så viktig för just dig.


2. Vågar du utmana dig själv?

Utmana dig själv. Våga träffa någon från en helt annan kultur och hör hens historia, testa en inhemsk restaurang eller liknande, besök stadsdelar där det bor många invandrare. Utvidga din värld, lär dig om andra kulturer, andra levnadssätt, andra människor. Kort sagt: skaffa kunskap som du kan föra vidare.


3. Engagera dig.

Lär dig mer om olika kulturer, sexuella läggningar, funktionshinder, psykisk ohälsa med mera genom att ställa frågor, gynna kommunikation med personerna, men gå aldrig till anfall eller kritisera personen! Lär dig mer om dessa personer, och du kommer förstå dem.


4. Håll öronen öppna.

Lyssna. Försök förstå en annan persons perspektiv innan du dömer det hela som fel eller konstigt. Försök att verkligen förstå en annan persons syn på exempelvis tro eller politisk åskådning. Lyssna också på hur andra runt dig talar. Använder de ett språk som placerar vissa personer i ett visst fack eller som förolämpar en annan etnisk grupp, homosexuella eller annat?


 

5. Inkludera.

Träna dig på att inkludera andra. Om du är på ett möte med andra; får då alla komma till tals? Har alla någon att prata med på en fest, eller är det någon som verkar ensam och / eller utanför? Har du lyssnat på vad en tonåring har att säga på sistone? Har du bett en äldre person om ett gott råd? Har du en vän av annan etnicitet eller religion? Med mera.

Fira det gemensamma och olikheter.


6. Ta i försvar.

Höj din röst emot orättvisa, orättvisa finns precis överallt. Oavsett om det handlar om sociala skillnader, åsikter om miljöförstöringen, rasism, rättsväsendet, ekonomisk ojämlikhet eller annan form av orättvisa så använd din egen röst för att namnge problemet och börja skapa förändring.


7. Gör!

Det räcker inte att bara tänka på jämlikhet, rättvisa och inkludering. Handla, gör något för att göra det hela till verklighet!


8. Förändring till det positiva.

Verka för förändring. Ändra ditt sätt att tänka och se vad som händer. Börja med dig själv, så blir det lättare att be andra att ändra på sig.


 

9. Ärlighet och medvetenhet.

Var ärlig och medveten. Gör och säg vad som är viktigt för dig. Välj att inkludera andra. Gör medvetna val för att få ett slut på diksrimineringen, varje dag.


10. Donera.

Skänk pengar till någon organisation som arbetar för att förändra och stoppa diskriminering.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards