Direktlänk till inlägg 24 juni 2014

10 tecken på att någon är en dålig medmänniska!

Av fearanddream - 24 juni 2014 13:56

 

1. Låter sitt förflutna gå ut över andra.

För en tid sen rann min bägare av kokande ilska över. Under lång tid hade jag umgåtts med en tjej som inte var annat än en tväräkta energitjuv. Det tog lång tid, flera år, innan jag slutligen valde att helt utesluta henne ur mitt liv. Innan dess var det som om jag försvarade henne: "Ja, men hon har ju haft en jättejobbig uppväxt, och det är ju inte hennes fel!" Nej, det är sant. Det som hände henne under uppväxten är inte och kommer aldrig att bli hennes fel. Men idag är hon en vuxen människa som måste ta sitt vuxenansvar, sitt ansvar som medmänniska och inte låta sitt förflutna gå ut över någon annan, helt oskyldig person.

Jag blir så arg när jag hör personer berätta om hemska saker andra gjort mot dem, och sen avslutar de berättandet med: "Men hen är ingen dålig människa för det, och det är ju så synd om hen." Ok, jag ser oss inte som mer eller mindre dåliga människor. Vi är människor. Punkt. Men däremot finns det förbannat många dåliga medmänniskor där ute som låter sitt förflutna gå ut över andra. Varför ska det vara ok bara för att personen råkat ut för jobbiga, hemska, traumatiska händelser i livet?

Varför ska man tåla att någon tjuvar ens energi bara för att de haft en dålig uppväxt? Varför ska man tåla att någon kallar en för hemska saker bara för att hen haft det jobbigt som barn?

Titta nu på bilden längst upp.

Ska en misshandlad kvinna acceptera misshandeln bara för mannen blev misshandlad under hela sina barndom?

Ett steg längre: ska det accepteras att ett barn blir utsatt för grovt sexuellt våld bara för att gärningsmannen råkade ut för det som barn?

Nej.

Låter du ditt negativa förflutna gå ut över andra? Då är du en dålig medmänniska.


 

2. Ställer högre krav på andra än på sig själv.

Hen vill att du ska ta ledigt från jobbet för att skjutsa hen någonstans. Säger du nej blir hen vansinnig. Dessutom skulle aldrig hen göra det samma för dig, för hen ställer betydligt högre krav på andra än på sig själv. När du har en ledig dag och din krävande partner jobbar kräver hen att det ska vara städat och maten ska stå på bordet när hen kommer hem. När du jobbar och hen är hemma, är det varken städat, diskat eller mat hemköpt. Din krävande partner säger att ni ska dela inkomsten lika när hen är arbetslös, när du är arbetslös ska hen inte alls behöva dela med sig av sina pengar.

Och så vidare, och så vidare...


 

3. Överdrivet otacksam.

Din vän är i desperat behov av pengar och du lovar att försöka ordna det. Du har själv ganska ont om pengar, men vill ändå göra allt du kan för din vän. Så du rotar igenom ditt hem och ditt förråd i jakt på saker att sälja. Det du hittar sätter du upp på Blocket, och snart har du fått in en del pengar, närmare bestämt 4 000 kr. Du vill överraska din vän och gör upp om att ni ska mötas på stan, men du berättar inte att du ordnat penger åt hen. Väl på stan berättar du och ger hen pengarna. Hens reaktion? Kanske rycker hen lite på axlarna och stoppar ner pengarna i fickan utan ett ord. Eller så kommer kanske repliken: "Va? Bara 4 000??! Kunde du inte ha ansträngt dig lite mer?"

Ständig och överdriven otacksamhet är vanligare än man kan tro, och jag kan inte sluta förundras över detta fenomen. Inte ens ett tack får man från en sådan person.


 

4. Respektlös.

Hur blir du när du är arg, ledsen, nere? Viss av oss söker oss till andra personer då, för tröst och förståelse. Andra vill bli lämnade ifred. Tänk om din partner eller någon annan inte skulle respektera det? Har du en person i ditt liv som aldrig respekterar det? Då är den personen en dålig medmänniska.

Tänk om du blir bortstött varje gång du söker tröst, eller om du bara vill bli lämnad ifred en stund och den andra personen istället börjar försöka skämta med dig på din bekostnad. Respektlöst så att det skriker om det! Och ett tecken på att någon är en dålig medmänniska.

Tänk att leva med någon som inte kan respektera att du är trött när du bara sovit tre timmar en natt, utan istället tjurar för att du inte riktigt orkar precis allting. Och så vidare...


 

5. Ignorant.

Personen är konstant ignorant och verkar i stort sett bara bry sig om sig själv. Hen låtsas inte se eller höra dig om du hälsar när ni ses på stan. Hen håller aldrig upp dörren även om det är en kvinna på 85 år med rollator som precis skall gå in genom dörren. Hen prasslar med påsar genom hela filmen på bio, går över gatan där det inte är något övergångsställe trots att det kommer en bil som tvingas tvärnita.


 

6. Är aldrig glad för någon annans skull.

Missunsamhet är en ful egenskap. Att vara missunsam mot personer i sin närhet är än värre. Att inte kunna vara glad för en väns skull, eller att inte ens kunna låtsas att man är glad för personens skull betyder att man är en dålig medmänniska.


 

7. Yttrar sig negativt om andra personer utan att veta ett skit.

Det här är en av de saker som stör mig mest. Vissa personer tror att de vet allt om alla och allting. De yttrar sig negativt om personer i utsatta situationer trots att de aldrig befunnit sig ens i närheten av en liknande situation själva. Även om de nu skulle ha befunnit sig i en snarlik situation så kan de inte döma andra efter dem själva. Eller, jo, det kan de, och de gör det också. Men de borde inte göra det!


 

8. Förväntar sig att andra ska vara som dem.

De hävdar sina åsikter och räknar med att alla ska hålla med och nicka instämmande. Om inte detta sker kan det bli oerhört arga och ifrågasättande gentemot personen som inte håller med. Det här beteendet kan dock handla om i princip vad som helst. Alla ska ha förståelse för dem, hur dumma de än är, alla ska alltid hålla med dem även om deras åsikter är helt åt helvete. O.s.v


 

9. Förväntar sig att andra alltid ska ha tid för dem.

De kan ringa mitt i natten bara för att berätta att de köpt en ny tröja, och förväntar sig både att du ska svara och vara glad för att de ringer. Om du inte svarar får du räkna med att personen lär vara riktigt sur på dig ett bra tag framöver. Om du inte låter sprudlande glad av det nattliga samtalet lär du få en utskällning som heter duga.

De förväntar sig att de ska få avbryta när andra pratar, ringa när som helst och att personen de försöker få tag i ska svara, så fort de vill ses ska du ställa upp, annars...


 

10. Tror sig vara Störst, Bäst och Vackrast.

Arrogans är ytterligare en ful egenskap. Den här dåliga medmänniskan älskar sig själv VÄLDIGT mycket. Ja hen tycker att hen själv är Guds gåva till mänskligheten och gör ingen hemlighet av det heller. Dessutom ska alla andra behandla hen som om hen vore deras kung, annars jävlar.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards