Direktlänk till inlägg 28 juni 2014

10 saker du aldrig visste om Kurt Cobain!

Av fearanddream - 28 juni 2014 12:32

 

1. Under sitt första år i skolan blev Cobain känd som den frågvisa eleven med Snobben på sin lunchlåda. Han var det enda barnet som var djärvt nog att posera för ett foto tillsammans med en björnunge som togs in i skolan för Visa - och - Berätta.


 

2. När Kurt blev lite äldre började han spela trummor i ett skolband - musik var hans favoritämne. Ledaren för bandet minns Cobain som en ganska medelmåttig elev, inte så jättebra när det kom till musik men heller inte den sämsta.


 

3. Vid 14 års ålder berättade Cobain för en skolkamrat att han skulle bli en musikalisk världsstjärna, bli rik och berömd, ta sitt eget liv och dö i praktfullhetens låga som Jimi Hendrix. Varken Cobain eller skolkamraten visste då att Hendrix död inte var självmord.


 

4. Självmord var något som omgav Kurt från ung ålder. Flera i hans familj begick självmord, och när Cobain var ca 13 år, hittade han och en klasskamrat liket efter en jämnårig kille som hade hängt sig utanför deras skola.


 

5. Kurt Cobain bodde i den lilla staden Aberdeen i Washington, och som underårig var han där tvungen att vara listig och slug för att få tag i alkohol. Cobain och hans vänner slöt en överenskommelse med en extremt överviktig alkoholiserad man. De körde mannen till affären i en kundvagn och gav honom pengar för att köpa öl till dem. I utbyte gav de mannen pengar som han fick köpa maltdrycker till sig själv för.


 

6. En utav Cobains favoritmaträtter var macaroni and cheese. En cateringfirma gjorde en gång misstaget att ha i jalapenos i rätten, i tron att det skulle gillas av Cobain. Men icke.


 

7. Under en tid efter att Cobain hoppade av gymnasiet hoppade han från jobb till jobb. Han jobbade på en restaurang och en sen kväll bestämde sig han och hans vänner för att spraymåla hela restaurangens utsida. Av en händelse blev det just Cobain som blev den som fick tvätta bort det nästa dag på jobbet.


 

8. Efter releasen av Nirvanas första singel "Love Buzz" 1988, gav Cobain en kopia på låten till radiostationen på stadens högskola. Sen satt han med radion på i sin bil hela dagen, för att få höra låten. När han inte hörde sången, åkte han till en telefonkiosk, ringde in till radioprogrammet och önskade låten själv.


 

9. Trots att Cobain på flera sätt agerade riskfyllt under sitt liv, kunde han inte anklagas för att vara en farlig förare. När Nirvana skulle ut på sin första turné skulle de turas om att köra, men Cobain fick inte köra, för de andra tyckte att han körde för långsamt.


 

10. Första gången Cobain och Courtney Love skulle sova tillsammans blev hon förvånad över att Kurt bar zebrarandiga Y-frontskalsonger. Hon sa att hon tyckte att han skulle ha boxer istället, och från den dagen använde han enbart boxer.



Den 8 april 1994 hittades Kurt Cobain död i sitt hem i Washington.

Han hade tagit sitt liv genom att skjuta sig i huvudet.

 


https://www.youtube.com/watch?v=Kbevj6gv_7M







 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards