Direktlänk till inlägg 9 juli 2014

10 sommarmåsten... Nej, det finns inga sommarMÅSTEN!

Av fearanddream - 9 juli 2014 14:24

 

1. Åka utomlands (eller till kusten).

När sommaren är i antågande händer alltid samma sak; man får frågan om man ska resa nånstans i sommar. Folk pratar om sina utlandssemestrar eller vistelsen i stugan på kusten. Man kan få lite ångest om man själv inte tänkt fara iväg någonstans. Men sanningen är den, att man faktiskt inte alls måste åka utomlands eller till kusten. Semester och ledighet ska man ha för sin egen skull, och göra det man själv vill, inte försöka göra andra nöjda.

För de som tycker att det är himlans konstigt om man inte skall åka utomlands finns det dock några förklaringar som de kan godta: Flygrädsla, att man ska jobba hela sommaren. Det tycker de är helt ok, men om man däremot inte ska åka iväg för att man inte vill eller inte ha råd, då är man ju jättekonstig.

Då får de väl tycka så då, om de nu nödvändigtvis måste tycka något om andras sätt att leva. Eller hur? Jag tror att de själva egentligen är sådana som gör saker bara för att verka normala, trots att de egentligen inte vill.

Du ska vara stolt över att du gör det som DU vill.


 

2. Sola och bada.

Jag står frågande inför var och en som klarar av att ligga och bara pressa under stekhet sol dag efter dag. Jag klarar knappt en minut när det är över 20 grader varmt. Bada kan vara skönt, eller åtminstone svalka av sig lite, om det är över 25 grader i skuggan.

Man måste varken sola eller bada under sommaren, det är helt ok att låta bli. Det finns så många som gör dessa två bara för att det är något de fått för sig att man måste. Bada för att DU tycker om att bada. Sola för att DU vill det! Vad andra tycker spelar ingen som helst roll.


 

3. Älska sommarvärmen.

Jag tillhör de som föredrar när det är max 20 grader ute. Jag vill dessutom ha tillgång till skugga. Man måste inte älska sommaren, solen och värmen. Man måste inte önska att det vore minst 30 grader varmt i skuggan. Man måste inte vara utomhus bara för att det är soligt och varmt. Vi har fått inpräntat i våra skallar att man SKA vara ute när det är sommar och sol och hett. När det regnar är det dock helt i sin ordning att vara inomhus.

Du bestämmer helt själv! Om du hellre spenderar dagen inomhus, så gör det.


 

4. Skaffa en jämn solbränna.

Inte en jäkel bryr sig om ifall du är jämnbrun över hela kroppen, eller har tidernas bonnabränna, där det tydligt syns att du älskar T-shirts väldigt, väldigt mycket. När det gäller sommar och våra kroppar, är folk så upptagna av sig själva och hur de själva ser ut att de inte lägger märke till någon annan. De oroar sig snarare för andra och deras tyckande och tänkande.

Så, du, skaffa dig en jämn solbränna om du vill, eller skit i det.


 

5. Bära rosa eller babyblå shorts (om du är kille).

Ni kanske har sett det. Jag har gjort det. Det verkar som om var och varannan kille har anammat denna trend med babyblå eller rosa shorts som viks upp en aning längst ner. Ibland undrar man förstås hur många av dessa killar som egentligen själva VILL bära dessa shorts. Kanske tror de att de måste, för att vara någon?

Sanningen är den att du måste faktiskt inte bära varken rosa eller blå shorts. Du behöver inte bära shorts alls. Klä dig i det som DU trivs i.


 

6. Grilla.

Jag tycker om grillad mat. Andra gillar att grilla. De grillar, jag äter. På sommaren, i Sverige, är grillning något som var och varannan villaägare ägnar sig åt, och sen ska det gärna komma gäster (iklädda babyblå eller rosa shorts och med den perfekta solbrännan) som dricker öl, är trevliga och äter av den grillade maten.

Tycker du om att grilla? Tycker du om att gå hem till andra och äta grillat? Om inte, så gör det ingenting, absolut INGENTING! Man måste varken grilla, äta grillat, eller annat som man kanske förknippar med grillning.


 

7. Umgås.

Sommaren inbjuder till umgänge på ett annat sätt än annars. Det är lättare (och inte lika jobbigt) att ta sig ut, man kan umgås flera samtidigt eftersom man kan vara utomhus, och det finns så många fler aktiviteter att hitta på tillsammans på sommaren än på exempelvis vintern.

Vissa gillar att socialisera och umgås, andra älskar det. Du kanske är en sån som tycker lite sämre om sommaren just för att du tänker att man då måste umgås så jäkla mycket, och det vill inte du. Men vet du, som sagt så är det vi själva som bestämmer vad vi gör av vår lediga tid. Vill du umgås? Gör då det. Vill du inte umgås? Gör då inte det :-)


 

8. Inneha den "perfekta sommarkroppen".

Som jag nämde tidigare, är folk så självupptagna att de inte märker hur andra ser ut. Visst finns de med magrutor och vältränade arslen, som verkar perfekta kroppsligt, men de är ytterst få! Var DU. Din kropp kickar ass så att det skriker om det, vare sig den är vältränad och fit eller något annat. Det spelar ingen roll, och man måste verkligen inte ligga i hårdträning för att försöka skaffa det man anser vara den perfekta sommarkroppen.


 

9. Äta färskpotatis.

Jag tycker aldrig att man ska äta sånt man inte tycker om. Jag, personligen, kan äta färskpotatis, men det är inget jag direkt tycker om. Folk i allmänhet verkar smått galna i färskpotatis, och jag fattar inte grejen, och då är jag ändå en person som fullkomligen älskar potatis.

Så, ät inte sånt du inte tycker om, om du inte vill. Ät inte färskpotatis bara för att andra hypar över denna knöl.


 

10. Äta glass.

Jag älskar verkligen glass, och det gör många. Därför äter jag mycket glass på sommaren. Men det är fler än du tror som inte tycker om glass. Varför då tvinga sig att äta det? Folk får väl tycka att man är udda då, eller hur? Du måste varken lägga pengar på glass, äta glass bara för att någon bjuder o.s.v om du inte tycker om det.


Det enda sommarmåstet jag vet är respekt. Vi ska visa andra respekt, och kräva respekt tillbaks.

NJUT av DIN sommar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards