Alla inlägg under juli 2014

Av fearanddream - 26 juli 2014 16:52

 

1. Skrikaren.

Kännetecken: Den här kunden blir rosenrasande när den varan hen efterfrågar inte finns. Hen verkar tro att om hen höjer sin röst till maxgränsen och börjar gorma, skrika och skälla, så kommer den efterfrågade varan helt plötsligt dyka upp. Vidare fortsätter kunden att skrika och bete sig och lägger till en massa svordomar och könsord, som om detta skulle fungera som någon sorts helig åkallan som kommer få den önskade varan att komma svävande.

Det är en lättnad när kunden äntligtn vänder på klacken och går sin väg.

Efteråt: Visst, man har förlorat en kund. Men den kunden kan man väl lika gärna vara utan? Tyvärr har man kanske också förlorat en del av sin hörsel och är täckt av skrikarens saliv.

Så tänker butikspersonalen: Alla är olika, och tänker olika. Men en sak är säker gällande skrikaren, och det är att ingen gillar hen.

Som butikspersonal kan man inte trolla fram en vara hur som helst, och det är inte vi som jobbar där som bestämmer och styr över vad som ska finnas i butiken.

Vi frågar oss bara vad som hänt i skrikarens liv för att hen ska vara så arg. Vad är det som får skrikaren att tro att hen har rätt att bete sig så där? Vad tror hen att hen ska få ut av att skrika och svära?


      

2. Pratkvarnen.

Kännetecken: Den här kunden hungrar efter att få språkas vid. Med vem som helst. Hen köper kanske bara ett litet paket tuggummi, vilket borde ta kanske 45 sekunder. Men eftersom hen är sugen på att prata, prata, prata, så tar det hela betydligt längre tid.

Efteråt: Pratkvarnen lämnar butiken med ett leende om hen fått prata av sig. Som butikspersonal har jag gjort en god gärning genom att lyssna på denna, kanske äldre och ensamma, människa. Jag kan inte låta bli att le, och känslan efteråt är ofta ganska oslagbar.

Så tänker butikspersonalen: Vissa kan finna denna pratkvar mycket störande, om personalen i fråga, har väldigt mycket väldigt viktiga andra saker att göra.

För egen del ser jag det som ett privilegium att få möjligheten att prata med dessa underbara pratkvarnar. Att få lyssna på dem. Så längde det inte är kö ger jag pratkvarnen min odelade uppmärksamhet, och jag gör det med glädje. Jag önskar att fler vore så där härligt pratsamma.


 

3. Bitterfi**an.

Kännetecken: Den här kunden verkar kroniskt sur och bitter, och älskar att hitta något att sura för. Om något i butiken är slut, så surar hen. Om hen inte får byta en vara utan kvitto, surar hen. Om hen inte får bryta en förpackning, surar hen. Och så vidare. Denna kund använder sig gärna av personangrepp och påstår ofta att det är dålig service i butiken.

Efteråt: Visst kan man fråga sig vad som fattas bitterfi**an. Oftast skakar man det bara av sig, för man vet att surheten och påhoppen inte är personliga, utan att kunden helt enkelt bara är en sur och bitter människa.

Så tänker butikspersonalen: Varför? Det är så svårt att förstå hur någon kan bli så bitter att hen låter det gå ut över precis vem som helst. Det har aldrig hänt att jag tyckt att en bitterfi**a har rätt eller har betett sig helt ok. Jag har heller aldrig tagit det hela personligt, eller varit otrevlig tillbaks.


 

4. Beslutsfattaren.

Kännetecken: Kunden verkar lida av beslutsångesten från helvetet. Där står hen, i kassan, medan kön växer sig allt längre bakom hen. I sin ena hand har hen en blå bläckpenna. I sin andra hand har hen en annan snarlik bläckpenna. Vilken ska hen välja?

Hur kan en person klara av att utstå pressen gällande dessa val? Kungariken har säkerligen fallit för mindre.

Efteråt: Oftast går kunden iväg med båda pennorna eller ingen penna alls. De andra kunderna lyfter på ögonbrynen och finner inte ord för att beskriva det de just skådat; beslutsångest deluxe.

Så tänker butikspersonalen: Jag vet att alla är olika, och alla har vi våra svårigheter. Beslutsångest är för jäkligt och att känna det inför minsta lilla val måste vara rent fruktansvärt. Jag brukar oftast hoppas att kunden inte har det så där svårt jämt.

Jag brukar dessutom oftast välja åt kunden, så slipper hen det själv.


 

5. Sökaren.

Kännetecken: Kunden kommer fram till kassan, lägger upp alla sina 37 varor och... 'vart lade jag plånboken nu då?' Kunden ägnar sen nästkommande fem minuter åt att leta efter sin plånbok, till synes i varenda klädesöppning på hens kropp. Men nej, den finns visst inte där. Kön blir allt längre, och man kan höra de andra kunderna sucka irriterat.

Då kommer sökaren på att hen måste ha glömt plånboken i bilen, och ska bara springa iväg och hämta den. Givetvis lämnar sökaren sina 37 varor på kassadisken, vilket försvårar processen att hjälpa nästa kund i kön, medan sökaren är och letar i sin bil.

Efter ytterligare fem minuter kommer sökaren tillbaks. Utan plånbok. För den var tydligen inte i bilen heller. Nej, men ser man på! Den låg ju i bakfickan.

För att ytterligare fördröja för de andra kunderna betalar sökaren gärna ENBART med småmynt.

Efteråt: Ja, sökaren hittade ju sin plånbok, och betalade. Det var ju bra. Mindre bra är de andra köande kunderna som förmodligen är rejält irriterade.

Så tänker butikspersonalen: Varför ser man inte till att ta fram sin plånbok INNAN man ska betala, medan man står i kön? Det frågar jag mig alltid. Detta är den enda typen av kund som jag kan bli irriterad på, stressad av.


 

6. Polaren.

Kännetecken: Den här kunden beter sig som om man vore bästa kompis med hen. Polaren använder något udda smeknamn på en och frågar saker som bara... en polare frågar. Eftersom polaren är så... trevlig, tycker hen att det borde vara helt i sin ordning att få någon sorts kompisrabatt.

Efteråt: Oftast är polaren en kul prick som gör dagen mycket bättre. Men om hen tycker sig ha rätt till rabbatter och liknande för att hen anser att man är polare, går hen för långt och det skapar bara sura miner.

Så tänker butikspersonalen: Visst blir man irriterad om en kund beter sig så där kompisaktigt för att få ut något av det, men oftast är det inte så. Dessa personer förgyller arbetsdagen, och det skulle behövas fler 'polare'!


 

7. Prutaren.

Kännetecken: Jag tänkte beskriva denna kund genom att citera vad hen kan tänkas säga. 'Wow, 10 spänn för EN chokladkaka? Skojar du med mig? Jag tror du kan sänka priset, för det är ju DU, kassörskan, som kontrollerar priserna här i butiken."

Efteråt: Antingen går prutaren från butiken med en vara som hen betalat fullt pris för, eller så går hen där ifrån utan vara.

Så tänker butikspersonalen: För det första: Nej, vi sätter inte priserna! Om jag skulle gå med på att sänka priset skulle jag bli av med jobbet. Det är ganska patetiskt att pruta i en butik i Sverige.


 

8. Försvararen / bestyrkaren.

Kännetecken: 'Med en berättigad och rättfärdig ilska, har jag återvänt till denna butik i jakt på hämnd, på grund av att jag blivit hemskt förolämpad som person här tidigare! Ja, det är rätt, jag är missnöjd med ett köp jag gjorde här igår, och jag är övertygad om att detta missnöje jag så starkt upplevde, åsamkades av dig, med flit, enbart för att förorsaka mig besvär!'

Den här kunden är arg, riktigt jäkla vansinnig! Har kunden ett kvitto erbjuds hen att antingen byta mot annan vara, eller få pengarna tillbaks. Men denna typ av kund nöjer sig inte med det.

Efteråt: Kunden lämnar butiken, arg som ett bi. Resterande kunder skakar på sina huvuden och kan inte begripa hur denna människa kan med.

Så tänker butikspersonalen: Sånt beteende från kunder gör mig vansinnig, inombords. Det fullständigt kokar inom mig. Men sen glömmer jag det och livet går vidare.









Av fearanddream - 25 juli 2014 10:21

 

1. Jobba på att bli lika skicklig med båda händerna.

Borsta håret, skriv, använd datormusen, ät / drick o.s.v med 'fel' hand.


2. När något är trasigt, tänk ut kretaiva reparationslösningar.

Försök reparera det som gått sönder med vanligt förekommande objekt. Gör det du kan med det du har; reparera saker med sånt man vanligen inte använder till reparationer. Använd din genialitet.


3. Lär dig argumentera övertygande utifrån alla aspekter i ett argument.


4. Skriv med 'fel' hand, skriv baklänges med båda.


 

5. Läs upp och ner

(nej, du ska inte vara upp och ner, texten ska vara det ;-) )


6. Undvik uttorkning.

Vatten ökar hjärnans elektrokemiska aktivitet - uttorkning gör den långsammare!


7. Ändra ditt perspektiv.

Häng tavlor och annat i ditt hem upp och ner för ett tag.


8. Klotter.

Klottra och rita visuella lösningar till diverse problem istället för att använda siffror eller text.


 

9. Mental föreställning.

Försök att, mentalt, föreställa dig hur tiden passerar.


10. Musik.

Lyssna på klassisk musik.


11. Power nap.

Ta en tupplur på 20 minuter varje dag.


12. Gör det nu.

Sluta skjuta upp saker som ska göras.


 

13. Träna varje dag.

Nu menar jag inte att du ska springa marathon eller sticka iväg till gymet. Jag menar mer att du ska försöka röra på dig varje dag. Det kan räcka med en halvtimmes promenad, lite benböj på toa eller sit-ups innan läggdags.


14. Ät, utan undantag, alltid bra.

Ge din hjärna energi och näring, inte bukfylla och näringsfattig mat.


15. Bort med miniräknaren.

Räkna matte utan miniräknare.


16. Minns sifferkombinationer.

Exempelvis telefonnummer.


 

17. Rutiner.

Rör runt i dina rutiner och skapa nya.


18. Spela schack.

Speciellt en längre mejlversion är riktigt bra för hjärnan.


19. Optiska illussioner.

Lös optiska illussioner.


20. Låt hjärnan spela.

Lös korsord, sudoku och liknande.


 

21. Snackande Ted.

Titta på 'Ted Talks'.

https://www.youtube.com/results?search_query=ted+talks


22. Var nyfiken.

Var nyfiken på precis allt, som ett litet barn!


23. Tänk positivt.

Istället för att tänka att allt ska gå åt skogen, tänk att det kommer gå bra.


24. Skapa listor liknande den här.

Det är mycket jobb för hjärnan när man skriver såna här listor. Bara att komma på vilket ämne man ska skriva om, får hjärnan att jobba.


 

25. Anteckna...

...eller snarare, för dagbok. Över vad? Ditt liv, eller vad du vill.


26. Anteckna.

Ja, den här gången stämmer överskriften! Anteckna, skriv ner, idéer så fort du får dem.


27. Städa din arbetsplats.

Exempelvis ditt skrivbord. Gör det renare, städa bort onödigheter, organisera.


28. Nya kurser.

Gå en ny kurs i något du aldrig upplevt tidigare, eller inte kan nånting om.


 

29. Promenera.

Ta flera tio minuter långa pauser varje dag, då du går ut och går.


30. Baklänges.

Lär dig stava baklänges, både i tal och skrift.


31. Ommöblering.

Möblera om och byt plats på tavlor med mera i ditt hem.


32. Instrument.

Lär dig spela ett instrument, och att läsa noter.


 

33. Bara var.

Observera världen omkring dig utan att döma eller fördöma, utan att klassificera, utan att ens tänka.


34. Förklara något du just lärt dig för någon annan.

Den som lär sig mest gällande något, är den som förklarar för någon annan.


35. Problemlösning utifrån nya perspektiv.

Tänk ut nya sätt att lösa problem på. Hur skulle andra lösa det? De fattiga, rika, psykotiska, genier, latmaskar eller författare?


36. Hobbys.

Testa något nytt, en helt ny hobby.


 

37. Samband.

Försök hitta samband mellan till synes orelaterade objekt. Exempelvis: vad har en tennosboll och ett glas vatten gemensamt? Eller: Hitta sambandet mellan en gardinstång och en myra.


38. Visualisera.

Visualisera ditt drömliv på ett kreativ sätt.


39. Ta en lugn och sakta dag.

Ta en dag då du gör allting hälften så fort som du brukar, och med fullt medvetande.

http://www.omharmonics.com/blog/self-awareness/


40. Minnet.

Lär dig olika minnestekniker.


 

41. Människor.

Omge dig med intelligenta, positiva människor.


42. Ord.

Lär dig och använd ett nytt ord varje dag.


43. Res.

Res utomlands.


44. Fokusera.

Sluta göra flera saker samtidigt. Gör saker en och en, och gör dem bra.


 

45. Var i naturen.

Jag önskar att alla skulle ha möjligheten att vistas en stund ute i naturen varje dag. Gör det så ofta du kan iaf.


46. Citat.

Samla på bra citat av stora tänkare.


47. Drömtydning.

Lär dig tyda dina drömmar. Det är guld värt att kunna det.


48. Minns dina drömmar.

Kom ihåg och skriv ner dina drömmar. Dina drömmar säger väldigt mycket om dig själv.


 

49. Sätt ord på dina problem.

Säg högt för dig själv vad dina problem är och innebär, som om du förklarade dem för någon annan.


50. Lek.

Lek, spela spel, testa saker!



Av fearanddream - 24 juli 2014 23:03

                     

Av fearanddream - 24 juli 2014 11:55

 

1. Ta någons kundvagn och byt några av varorna i den mot varor i någon annans kundvagn.


2. Gå fram till random personer, stanna framför dem, stirra rakt på dem och vägra flytta på dig.


3. Smäll till personen framför dig i kön, med en julskinka.


4. Gå fram till en väääldigt gammal person och ställ frågor angående hens snart kommande begravning.


 

5. Ta något från en annan persons kundvagn, när hen säger 'Hallå, det där är mitt!' kallar du på vakten och anklagar den andra personen för att försöka stjäla varor från dig.


6. Flytta på 'Akta - golvet är vått' - skyltar.


7. Göm dig på klädavdelningen och när någon står riktigt nära, hoppar du fram och skriker rakt ut.


8. Gå in i provhytter där det redan är någon och vägra gå ut därifrån.


 

9. Klä ut dig till Läderlappen (ja, det är roligare med 'läderlappen' än med 'batman'), spring genom affären och skrik så högt du bara kan 'ROBIN! FORT SOM FAN TILL LÄDERLAPPSBILEN! NU!!'


10. Följ efter en random person och kommentera allt hen väljer att lägga i sin kundvagn.


11. När någon frågar om du behöver hjälp, börja då gråta förtvivlat och snyfta fram 'Varför kan ni människor aldrig lämna mig ifred?'


12. Blockera en hel gång på leksaksavdelningen där du bygger upp en hel Star Warsvärld av Lego som du just brutit förpackningen på.


 

13. Göm dig i en klädcirkel och när någon går förbi sticker du fram handen och tar någonting ur personens kundvagn.


14. Ta med en gitarr till affären, ställ dig där inne och spela och sjung 'Wake me up when September ends' med gäll, skrikande stämma, om och om igen.


15. Fyll 24 gidospåsar med lösgodis och placera dem i 24 random personers kundvagnar.


16. Ställ dig bakom en tom kassa som om du arbetar där och ropa 'Det går bra här också!'


 

17. Gå fram till en anställd och säg 'kod tre på fruktavdelningen' och se vad som händer.


18. Förfölj random personer på två meters avstånd ända tills de lämnar affären.


19. Utmana andra kunder till en fäktingduell med presentpappersrullar.


20. Anordna en konsert i affären med sjungande hamsterdockor.


 

21. Hitta på nonsensprodukter och fråga personalen om de har det hemma. Till exempel: 'Har ni Gloshenshnerples?'


22. Öppna random förpackningar med Pokemonkort och utmana folk med dem.


23. Gå ensam i gångarna och låtsas att någon går bredvid, som du inleder ett vilt slagsmål med.


24. Tejpa fast en walkie talkie i bak på en barbieförpackning och göm dig. När någon står nära Barbieförpackningen säger du saker som 'Jag vet vart du bor'.


 

25. Låtsas att du håller på att drunkna i en barnpool.


26. Dra med dig en parkbänk in i affären, lägg dig på den och somna.


27. Öppna random förpackningar med leksaker, släpp dem och gå vidare. Om en anställd frågar vad du håller med, svara 'Jag ändrade mig.'


28. Spring omkring i affären endast iklädd baddräkt och sjung sommarvisor.


 

29. Öppna förpackningar med kakor och ät dem.


30. Om en ur personalen kommer närmare dig än 15 meter, skrik då 'LÄMNA MIG IFRED FÖR HELVETE!'


31. Gå fram till en ur personalen och ställ frågor så som 'Varför heter det här ICA?', 'Vad är det för fel på ditt hår?' eller Varför har ni namnbrickor? Har ni så svårt att minnas varandra namn?'


32. Testa fiskespöna och se vad du kan få för napp från andra sidan gången.


 

33. Stirra galet på folk som kommer närmare dig än 20 meter, väs och hugg med huvudet som om du tänker bita dem.


34. Kasta en gummiorm i ansiktet på någon och skratta högt när personen får panik.


35. Nyp andra i benen riktigt hårt.


36. Kasta dartpilar omkring dig.


 

37. Byt skyltarna på dam- och herrtoaletterna om det bara är pissoar på herrarnas.


38. Ta med din pit-bull in i affären. Om någon kommer fram och säger något om det, svarar du bara lugnt 'han ska hjälpa mig att välja sin hundmat.'


39. Måla med svart spritpenna på en vit vägg i affären.


40. Varje gång du hör någon säga 'städa upp' eller liknande, släng dig då ner på golvet, gråt, snyfta och skrik 'Rösterna!!' Res sen på dig och agera som om ingenting har hänt.


 

41. Klä dig i trench coat, hatt och solglasögon. Gå fram till en random person i affären och säg 'tuppen sitter i nätet'. Ge sen personen en leksakspistol och viska 'använd den med försiktighet' och smyg iväg.


42. Gå till avdelningen med Cd-skivor och sjung en massa random låtar väldigt högt.


43. Gå där i gången och titta på någon, fnittra och peka på personen.


44. Sätt larmet på alla väckarklockor i affären så de ringer med 10 minuters intervaller.


 

45. Gå till campingavdelningen och kryp in i ett tält. Säg till förbipasserande kunder att de kan få komma in om de tar med en kudde från sovavdelningen.


46. Gör reklam för porrsajter.


47. Smeta in ansiktet med mjukost, gå fram till någon i affären och säg 'I have whalecum all over my face, because it makes me look yonger.'


48. Ta med en megafon och skrik könsord i den.


 

49. Plocka ner en massa random underkläder från den avdelningen och gå runt i affären och lägg underkläderna i andra personers kundvagnar.


50. Plocka med dig hela affärens sortiment av rumssprayer och spraya med samtliga där inne.


51. Spring genom affären och hoppa på andra människor kundvagnar medan du gör pruttljud med munnen.


52. Gå fram till en random person och peta på hens axel upprepade gånger. Om personen ber dig att sluta eller undrar vad fan du sysslar med, svara då förnärmad 'Jag undrar bara vad du åt till middag igår'.


 

53. Gör en Idolaudition framför övervakningskamerorna.


54. Stryk över en massa streckkoder med svart spritpenna.


55. Gå fram till några andra kunder med en stor papperskasse i handen. Säg 'Trick och treat?', och om de inte ger dig något, börja då storgråta.


56. Göm dig under en stor hög med kläder och kasta plagg på förbipasserande personer.


 

57. Ta med ett gosedjur in i affären. Ställ dig nära några andra kunder (riktigt nära alltså), klappa gosedjuret kärleksfullt och upprepa 'Så ja, Nikki, duktig Nikki.'


58. Be en ur personalen gå och köpa en McChicken åt dig.


59. Ta med en mindre honungsmelon (väl gömd) in på stormarknadens toalett. Väl där inne gör du ljud som om du håller på att bajsa. Släpp sen melonen i toastolen och säg 'Puh, det var skönt'.


60. Måla hela handen med blått bläck, gå sen fram till någon som bär vit överdel och sätt handen mot hens mage.


 

61. Gå till en vakt och säg att du tappat bort din dotter, och fråga om de kan ropa ut hennes namn i högtalaren. När de frågar vad hon heter, hitta då på ett helstört namn.


62. Lämna kryptiska meddelanden skrivna lite här och var.


63. Klä dig helt i svart, nynna på temat till Mission Impossible och slå ner alla glasflaskor i affären.


64. Ta alla CD-skivor och ställ dem i fel ordning, när en ur personalen ställer tillbaka dem på rätt plats, skäll då på hen och ställ dem om igen på fel plats.


 

65. Gå till avdelningen för babyblöjor och be en riktig machokille byta din blöja.


66. Lägg dig på golvet och skrik som ett litet argt, trotsigt barn.


67. Försök klättra på hyllorna.


68. Spring genom affären, skrikande 'Det ligger en död man på fruktavdelningen!!"


 

69. Ta en burk sprutgrädde, hitta en skallig man och spruta grädden på hans huvud.


70. Klä ut dig till fe, och när folk passerar säger du 'Din önskan är min lag'


71. Klä ut dig till ett stort smileyhuvud och knuffa omkull folk.


72. Gå fram till någon, låtsas att du kan läsa hens tankar och säg 'Du borde verkligen inte tänka det där!'


 

73. Stå mot en vägg, slå huvudet mot väggen och gråt högt.


74. Måla läppstift över hela ansiktet och säg 'Hon är hemsk på makeovers' och peka på en random kvinna.


75. Gå fram till främmande människor och fråga om de vill bli dina kompisar.


76. Åk i såna där små bilar som man stoppar en femkrona i, precis utanför affären.


 

77. Smeta ketchup över hela dig, lägg dig på golvet på leksakavdelningen och låtsas att du är död.


78. Lägg en hundralapp på golvet i affären och gå en bit därifrån. När någon försöker plocka upp sedeln, rusar du fram och skriker 'Håll dig borta från mina pengar!' Ropa på en vakt och påstå att personen försökt stjäla hundra kronor av dig.


79. Kasta saker omkring dig.


80. Smaka på all läsk, ställ tillbaka den och säg 'neej, det där var ju inte alls giftigt.'


 

81. Lek med alla miniräknare i affären, så att de kan skriva 'hello' upp och ner.


82. Spring fram till random personer och fråga om de gillar gröna ägg och skinka.


83. Försök få plats i stora gymbagar som de säljer, försök sen trycka ner andra i stora gymbagar.


84. Slå ihop grytlock på köksavdelningen.


 

85. Bete dig som om någon håller på att slå ner dig, fall ihop på golvet, skrik och låtsas få kramper.


86. Plocka ner skyltar.


87. Gå fram till en random person och stirra på hen. När hen tittar tillbaks säger du 'vad fan glor du på?'


88. Rapa och säg 'mmm, gott'


 

89. Håll Barbie som gisslan.


90. Spring runt med en CD-spelare på axeln och spela upp diverse ljud från porrfilmer på högsta volym.


91. Kasta mjölpåsar på andra kunder.


92. Kör omkring med Barbie i en Barbiejeep och ha djupa samtal med henne.


 

93. Vira en vattenslang runt dig och skrik 'HJÄLP! DEN FÖRSÖKER TA MIG!'


94. Förfölj en annan kund och kommentera allt hen gör med rösten hos en sportkommentator.


95. Klä ut dig till Terminator och gå runt och fråga random folk om de är Sarah Connor.


96. Limma fast guldtior på golvet.


 

97. Vält omkull alla hyllorna och skrik 'JORDBÄVNING!!'


98. Klä av dig helt naken och gör helikoptern.


99. Ta en chokladbit, gå till kassan och betala den, repetera och gå till samma kassa varje gång.


100. Krama folk hårt och alldeles för länge.



  


Av fearanddream - 23 juli 2014 22:37

                      

Av fearanddream - 23 juli 2014 18:41

 

1. Gå på het asfalt.


2. Laga mat på bilens motorhuv.


3. Sy grytvantar att använda när du ska öppna bilen och ta på dig bältet.


4. Göra en egen peelingmask av sand och vatten och gnugga ansiktet med.


 

5. Sticka ut huvudet genom bilrutan när du är ute och åker, och låta vinden torka ditt nyduschade hår samtidigt som du, med lite tur, får dig ett mellanmål av flugor.


6. Sätta dig mitt i solen och se hur lång tid det tar innan du får solsting.


7. Baka special brownies.


8. Dra ner persiennerna och titta på Netflix i en hel vecka.


 

9. Sup dig redlöst full och däcka i baren.


10. Klä ut dig till Super Mario och gå ut i naturen och hoppa på alla svampar du hittar.


11. Driv andra till vansinne på beachen genom att sjunga refrengen till 'Sommaren är kort' oavbrutet i tre timmar.


12. Skicka sms till folk, använd bara rövarspråket när du skriver.


 

13. Öppna fönstret klockan fem på morgonen och skrik ut det första du kommer att tänka på.


14. Lås in din bästa kompis i en garderob och kasta bort nyckeln. Se hur lång tid det tar innan kompisen lyckas fly (om hen lyckas fly över huvud taget, vill säga). Under tiden sitter du ute i naturen och mediterar.


15. Hitta på rim som börjar med: 'Jag är en sexig stekare, och jag vet det'.


16. Gå till stranden och bada. Välj ut en random person, och skvätt vatten på hen hela dagen.


 

17. Gå fram till ett stånd där det säljs diverse olika bär och fråga dumma frågor, så som: 'Vilken färg är det på era blåbär?' eller 'Vad är hallonen gjorda av?'


18. Köpa jättemånga kylskåpsmagneter, och forma dem som en skojig robot på din kyl.


19. Göra en drink av allt du har hemma (se till att den inte är giftig) och bjud dina vänner på sommarfest i trädgården och bjud på drinken.


20. Om du är kille; gå till stranden och sola i bikini.


 

21. Ta en pinne, fäst ett långt snöre i den och knyt fast en vass fiskekrok i snörets ända. Fiska sen från lägenhetsfönstret eller balkongen och se vad du får för napp.


22. Sätt dig på en bänk i stan och kommentera förbipasserande högt. Till exempel: 'Du suger', 'Jag hatar dig', Fan, vad äcklig du är', 'Ska vi knulla?', 'Suck, inte du igen' och så vidare.


23. Gå till biblioteket och stäng av alla datorer de har som kan nyttjas av allmänheten. Dra gärna ur strömsladdarna också.


24. Spraymåla en enorm pillesnopp på någons bil.


 

25. Sov.


26. Ring en kompis och lägg på när hen svarar. Upprepa en hel dag.


27. Hitta någon som sitter och räknar matte eller något annat med siffror och säg en massa random nummer.


28. Sitt i en grönskande park och skriv dikter med mycket svordomar och könsord i.


 

29. Läs porrnoveller.


30. Klipp grannens gräsmatta...med en sax.


31. Ha ättävling med grannkärringen.


32. Spring genom skogen och skrik som om någon håller på att mörda dig.


 

33. Hitta på konstiga citat, skriv ner dem på post-its och sätt upp överallt runt stan.


34. Köp fönsterkritor och måla alla fönster på McDonald's i regnbågens färger.


35. Prutta med munnen när någon passerar dig.


36. Försök hitta Narnia.


 

37. Försök få in ett glas i munnen.


38. Hitta på ett eget språk och vägra prata på något annat sätt.


39. Rita ett rosa hjärta på din nästipp och några morrhår på kinderna. Gå ut på alla fyra, jama när någon går förbi och försök stryka dig mot deras ben.


40. Börja gräla med dig själv om kakor.


 

41. Ta med jättemånga gummiband, gå till starnden, och skjut gummibanden i ansiktet på folk som solar.


42. Hoppa 5678 höga hopp på raken.


43. Gör en lista över saker att göra listor över.


44. Argumentera med någon om livet efter döden.


 

45. Försök förstå dig på dig själv.


46. Försök säga 'm', utan att stänga munnen.


47. Uttala världens längsta ord, baklänges.


48. Klä ut dig till en gråsten.


 

49. Skaffa dig en låtsaskompis.


50. Ha sex med din låtsaskompis.



Av fearanddream - 22 juli 2014 22:56

                             

Av fearanddream - 22 juli 2014 17:54

 

1. Det är svårt att slicka sin egen armbåge, men det finns ett fåtal som kan det.

http://wiki.answers.com/Q/Is_it_possible_to_lick_your_elbow


2. Krokodiler kan inte sticka ut tungan.


3. På räkor sitter hjärtat i huvudet.


4. Varje gång du nyser stannar ditt hjärta i en millisekund.


 

5. En studie som gjordes på över 200 000 olika strutsar under en period på 89 år, visade att inte en enda av strutsarna någonsin stack huvudet i sanden.


6. Det är fysiskt omöjligt för grisar att titta upp i himlen.


7. En dräktig guldfisk kallas, på engelska, för 'twit', vilket betyder 'korkad' eller 'fånig'


8. Mer än 50 % av jordens människor har aldrig ringt eller mottagit ett telefonsamtal.


 

9. Råttar och hästar kan inte kräkas.


10. Om man nyser för kraftigt kan man bryta ett revben.


11. Om du försöker hålla inne en nysning, kan ett blådkärl i huvudet eller nacken gå av, och leda till att du dör.


12. Om du, med tvång, håller dina ögona öppna medan du nyser, kan ögonen poppa ut.


 

13. Råttor förökar sig så snabbt att på bara 18 månader kan två råttor få över en miljon avkommor.


14. Att bära hörlurar i bara en timme ökar bakteriehalten i öronen med 700 gånger.


15. I varje avsnitt av Seinfeld är Stålmannen med någonstans.


16. Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.


 

17. 35 % av de som använder sig av kontaktannonser för dejting är redan gifta.


18. En ankas 'kvack' ekar inte, och ingen vet varför.


19. 23 % av alla fel hos kopieringsapparater beror på att folk sitter på dem och fotokopierar sina rumpor.


20. Under ditt liv, sover du väldigt mycket, och när du dör som gammal kommer du, under nattsömn, ha svalt 70 olika insekter och 10 spindlar.


 

21. De flesta läppstift innehåller fiskfjäll.


22. Precis som fingeravtryck, har alla sitt eget unika tungavtryck.


23. Över 75 % av alla som läser det här kommer försöka slicka på sin egen armbåge.


24. En krokodil kan varken röra sin tunga eller tugga. Dess magsyra är så frätande att den kan fräta sönder en stålbit.


 

25. Pengasedlar är inte gjorda av papper, de består till störst del av en blandning av bomull och linne.


26. Grammy Awards introducerades för att motarbeta rockmusiken.


27. Te upptäcktes år 2737 f. kr. Då teblad blåste ner i en kinesisk kejsares kokande vatten.


28. Under de senaste 150 åren har längden hos människor i industriländer minskat med 10 cm.


 

29. 1955 hette världens rikaste kvinna Hetty Green Wilks. Hon efterlämnade en förmögenhet på närmare en miljard kronor när hon dog.


30. Joseph Niepce tog fram världshistoriens första fotografiska bild år 1827.


31. En författare vid namn Dudley Nichols, vägrade ta emot sin Oscar för en av sina filmer, eftersom skådespelarna i filmen då strejkade mot filmindustrin.


32. Det demokratiska systemet introducerades i Athen för 2500 år sen.


 

33. En person kan leva utan mat i ungefär en månad, men bara en vecka utan vatten.

Om vattnet i din kropp sjunker med 1 %, känner du dig törstig.

Sjunker det med 10 %, dör du.


34. 27 % av all mat som produceras i västvärlden slängs. Samtidigt är 1,2 miljarder människor undernärda och lika många är överviktiga.


35. Kameler kallas för 'öknens skepp' på grund av sättet de rör sig på.


36. I Durangoöknen i Mexiko finns ett litet ställe som kallas 'tystnadens område'.


 

37. Ethernet är ett registrerat varumärke som ägs av Xerox, Unix är ett registrerat varumärke som ägs av AT&T.


38. Bill Gates första företag var Traff-O-Data, som skapade maskiner som registrerade antalet bilar som körde förbi en viss punkt på en väg.


39. Uranus omloppsbanas axel har en lutar 90 grader.


40. Dr. Eugene Shoemakers (se länk nedan) aska är spridd på månen.

http://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_Merle_Shoemaker


 

41. Förutom USA, är Irland det största mjukvaruproducerande landet i världen.


42. Den första fossilen som någonsin hittats, var av typen Australopithecus afarenisis, och döptes till Lucy efter palentologens favoritsång 'Lucy in the sky with diamonds' av The Beatles.


43. Figlet, som är en ASCII typsnittskonverterare, står för 'Frank, Ian and Glenns LETters'.


44. Varje människa har spenderat ungefär en halvtimme som en enda cell.


 

45. Varje år byts 98 % av din kropps atomer ut.


46. Varmt vatten är tyngre än kallt.


47. Plutonium var det allra första grundämnet i världen, som skapades av människan.


48. Om du svävade ut i rymden skulle du explodera innan du krvävs eftersom där inte finns något lufttryck.


 

49. Den radioaktiva substansen, Americanium - 241, används i många brandvarnare.


50. Hos den urpsrungliga IBM-datorn med hårddisk, refererade man till hårddisken som Winchester drives.


51. Ljud förflyttas 15 gånger snabbare genom stål än genom luft.


52. Rent allmänt, innehåller hälften av alla löständer någon form av radioaktivitet.


 

53. Bara en enda satelit har någonsin blivit förstörd av en meteor.


54. Stärkelse används som ett bindmedel i produktionen av papper. Denna stärkelse gör att bläcket flyter in i pappret, och du slipper bli svart på händer och liknande, när du rör vid texten.


55. Sterling silver är inte rent silver. Eftersom silver är för mjukt för att användas till exempelvis bestick, blandas silvret med koppar.


56. En boll av glas studsar högre än en boll av gummi.


 

57. En bit av silikon, lika liten som en kvadrat i storleken 1 kvadratcentimeter, har samma kapacitet som den ursprungliga ENIAC-datorn från 1949, vilken ockuperade ett helt kvarter.


58. En vanlig TNT-bomb innehåller en atomreaktion, och kan kallas för en atombomb.


59. När man först tittar på det, så verkar Celsius skala mer rimlig än Fahrenheits, gällande temperaturmätning. Men sanningen var den att Anders Celsius var lite udda och valde att sätta fryspunkten vid 100 grader, och kokpunkten till noll. Ingen vågade säga till honom att de tyckte det var felvänt och tokigt, så vetenskasmännen väntade tills Celsius dog innan de ändrade det.


60. När ett jetplan flyger i 1 000 km / h är det en atom kortare än annars.


 

61. Den första fullmånen som visade sig under vintersolståndet, visade sig den 22 december 1999.


62. Säkerhetssystem som använder sig av rörelsedetektorer fungerar inte om väggarna vid detektorn är för varma.


63. Western Electric var det företag som framgångsrikt arbetade fram hur man skulle få ljud till filmer.


64. Under den 23 december 1947, höll Bell Telephone Laboratories en hemlig demonstration angående transistorn som senare präglade den moderna elektroniken.


 

65. Ljus som är outblåsbara innehåller en liten mängd magnesium.


66. Strutsar tas oftast inte på allvar. Dock kan de springa snabbare än hästar, och hanarna kan ryta som lejon.


67. Sälar, som fångas, blir extremt sjösjuka när de kommit upp på båten.


68. Det tar två veckor för sengångare att smälta sin mat.


 

69. Kaniner kan inte svettas.


70. Djurfoderföretaget Purina, tog nyss fram ett foder för tuppar, så att de ska bygga muskler de kan ha användning av i tuppfighting!


71. Tuppfighting är enormt populårt och stort i Filipinerna.


72. Hajar och rockor är de enda djurarter som inte kan få cancer.


 

73. Förutom människan, är tumlare (havsdjur som är snarlikt delfinen) världens intelligentaste djur.


74. Bävrar stannar hos båda sina föräldrar i två år innan de ger sig ut i världen på egen hand.


75. Skunkar kan träffa sitt mål med sin stinkande vätska på fem meters avstånd.


76. Hjortar kan inte äta hö.


 

77. Kindpåsormen i Arizona är inte giftig, men om de blir rädda väser de och skakar svansen som en skallerorm.


78. Hundar har bättre syn än människor, men de ser inte lika tydliga färger.


79. Näbbdjuret kan förvara så mycket som 600 maskar i sina kindpåsar.


80. En ekorre lever i ungefär nio år.


  



Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards