Direktlänk till inlägg 17 augusti 2014

26 mycket bra anledningar till varför man ska läsa!

Av fearanddream - 17 augusti 2014 14:51

 

1. Läsning är en aktiv mental process. I motsats till TV-tittande så gör läsning att du använder din hjärna. Genom att läsa tänker du mer, och blir smartare.


2. Det är en grundläggande kunskapsbyggare.


3. Det förbättrar ditt ordförråd. När du läser stöter du på många nya ord, och genom att förstå kontexten förstår du ordets innebörd och förståelse.


4. Ger dig glimtar av andra kulturer och platser. När jag läste en deckare för ett par år sen (som utspelade sig på Haiti i mitten av 90-talet) lärde jag mig massor om det förskräckliga land Haiti har varit, och fortfarande är.


 

5. Läsning förbättrar din koncentrationsförmåga och ditt fokus.


6. Genom att läsa fler böcker, blir du mer välinformerad, får mer kunskap, vilket hjälper dig att öka din självkänsla och ditt självförtroende.


7. Det förbättrar ditt minne. Om du inte använder ditt minne och utmanar det, så blir det sämre.


8. Det ökar din disciplin.


 

9. Böcker är portabla, så du kan läsa - och lära - vart som helst.


10. Det gör dig mer kreativ. Ju mer du läser, desto mer använder du din hjärna. Ju mer information du får, desto lättare kommer du ha för att tänka ut nya idéer.


11. Du har alltid något att prata om.


12. Böcker är billig underhållning.


 

13. Du kan läsa och lära i din egen takt. Du kan ta hur många toapauser du vill.


14. Ju mer böcker du läser, desto djupare och bredare blir din kunskap. Du får nya sätt att tänka, nya sätt att associera på.


15. Det förbättrar din resonemangskunskap.


16. Du kan bli proffs på det du läser. Allt jag kan om psykologi (ok, iaf det absolut mesta av det jag kan inom psykologi) har jag läst mig till. Och jag kan FÖRBANNAT MYCKET om psykologi.


 

17. Det kan hjälpa dig spara pengar. Du kan läsa om hur man sparar pengar smartast. Du kan läsa dig till hur du kan renovera med saker du redan har hemma, mm.


18. Det minskar risken för misstag. Innan du ger dig i kast med något du aldrig tidigare gjort är det jättebra att ha läst på MYCKET för att minska risken att göra fatala misstag.


19. Du kommer bli överraskad. Ju mer du läser, desto större är chansen att du kommer stöta på ämnen och lära dig saker du inte ens visste existerade. Jag vet hur man använder en zig zauer, jag vet hur man obducerar en människas kropp, jag vet hur man bäst hanterar tvångstankar, jag vet hur man gör den godaste tårtan. Enbart tack vare att jag läst så mycket böcker. När min katt blev överkörd kunde jag räkna ut när hon dog tack vare att jag vet när rigor mortis infaller (likstelhet).


20. Det gör dig mindre uttråkad.


 

21. En bok kan förändra ditt liv. För mig var det "Depressionens Demoner".


22. Det kan hjälpa dig att komma över ett hinder.


23. Det reducerar stress.


24. Det får dig att komma ifrån den digitala världen en stund.


 

25. Det kan hjälpa dig att få kunskap kring hur du förbättrar din karriär.


26. Boken är alltid bättre än filmen. 'nough said!

 
ANNONS
 
Torbjörn S. Brandhill

Torbjörn S. Brandhill

17 augusti 2014 23:02

Håller inte med om alla punkter, eftersom några punkter kan man uppnå och att läsa böcker inte står emot det påstådda. En härlig lista dock med flera bra anledningar. Det är otroligt viktigt och givande att läsa på många sätt verkligen. (Det där med att boken alltid är bättre än filmen är inte alltid sant dock. En del författare skriver väldigt illa till skillnad från hur välproducerad filmen kan vara ibland)

http://www.farbrorbla.bloggplatsen.se

 
Amanda

Amanda

18 augusti 2014 20:47

Själv älskar jag att läsa, alltså, verkligen ä l s k a r.
En väldigt bra lista, med bra argument och anledningar. Håller faktiskt med till 100 procent på varje punkt!
Även en väldigt inspirerande lista, tror du att jag kan få göra en liknande någon gång? :)

http://bokslukarens.bloggplatsen.se

fearanddream

18 augusti 2014 20:49

Klart du ska göra en likadan lista om du vill!
Tack, snälla, för det du skriver.
Det finns inget större erkännande på att det man gjort är bra, än när någon vill ta efter.

Kram

 
Ingen bild

niniz

21 augusti 2014 18:20

Älskar alla dina listor med saker! Så roligt att läsa, hitills var denna lista och listan på fobier mina favoritlistor :D (kom på att jag hade lite av en massa konstiga fobier jag inte visste fanns) :P Hittade din blogg idag men kommer defenetivt kolla längre bak i den och titta in här då och då! Har du några bra tips på psykologi? Är VÄLDIGT intresserad av det och kollar efter olika sätt att lära mig det på... facineras av kroppsspråk, känslor och sånt :D

niniz.bloggplatsen.se

fearanddream

21 augusti 2014 19:08

Åh, tack snälla! Så glad du gör mig nu!! Vill du ha boktips då, menar du?

 
Ingen bild

niniz

23 augusti 2014 16:05

Ja precis! Om du vill dela med dig av det :) svårt att hitta bra böcker ibland :P ser att jag skrev fel mu...tänkte skriva "har du några bra tips på psykologi böcker" men... glömde visst det sista ordet :P

fearanddream

23 augusti 2014 17:37

Det finns en bok som handlar om just kroppsspråk, sen finns det en bra som handlar allmänt om psykologi. Jag ska kolla upp titlarna! Det är iaf böcker som är relativt nya.

 
Ingen bild

niniz

2 september 2014 16:23

Okej! Tack så mycket :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fearanddream med Blogkeen
Följ fearanddream med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se