Direktlänk till inlägg 14 november 2014

How to Be the Best!

Av fearanddream - 14 november 2014 17:08


Del 1 av 3 - Inuti och ut


 

1. Lär känna dig själv.  

Sanningen är att du alltid kommer vara du. Alltid. När du är någon du egentligen inte är, så kommer den personen förr eller senare att försvinna och du återgår till att vara du igen.

 • Du vet, du är inte din yta eller vad andra tycker eller tänker om dig. Det har ingenting att göra med någonting. Du kommer inte bli lycklig om du skapar en image utifrån vad andra tycker. Om du skulle bli den bästa operasångaren i världen, skulle det verkligen spela någon roll om det du egenligen vill är att bli neurovetenskapsman? Nej. Så var inte någon du tror andra vill att du ska vara. Hitta dig själv, och var DU.  

 

 

2. Var originell.

Ingen annan i hela världen är som du. Du är den bästa Du som finns. Men om du försöker vara någon annan, så stämmer ju inte det längre. Du blir en andrahandskopia av vad du än är som du försöker efterlikna. 

 • För att kunna vara bäst, kan du återuppfinna hjulet. Du kan inte kopiera andra. Du ska göra nya, innovativa saker. Du måste vara dig själv, för att inte bli någon annan, kristallklart? 

  

 3. Börja tänka positivt.

I resten av ditt liv, kommer du vara ditt eget största hinder, om du låter det vara så.

 • Om positivt tänkande inte är något som kommer till dig naturligt, så gör det till en punkt att göra. Varje morgon, ser du dig i spegeln och säger: "Jag är helt jävla awesome!" När negativa tankar börjar komma, så slår du ner dem och byter ut dem mot positiva. 

 

4. Bli exalterad.

Du är på väg att bli bäst, på vad det nu är du vill bli bäst på. Om du inte kan bli exalterad över det, vad kan du då bli exalterad för? Just det.

 • Mycket gällande att lyckas i verkliga livet handlar om att faktiskt vilja lyckas. 

 

5. Var öppen och flexibel.

Det finns inte EN väg till storhet. Du kan inte bara säga: Jag ska gå i skolan, skaffa ett jobb, hus, man och barn och leva lycklig i alla mina dagar. För de flesta fungerar det inte riktigt så. Stäng inte ditt sinne, håll det öppet.

 • Förkasta inte andras förslag eller annat heller för den delen, innan du tänkt igenom det. 

 

6. Var tävlingsinriktad.

Om du inte har ett starkt driv att bli bäst, så kommer du heller aldrig att bli bäst.

 • Om du inte är bekväm med att tävla och liknande, tyvärr: Det måste förändras.
 • Var dock någa med att inte göra ALLT till en tävling, för då står du snart där utan vänner men med en massa fiender.

Del 2 av 3 - Kanalisera din potential


 

1. Välj något du älskar.

Man kan inte vara bäst på allting här i världen. Trots att du är den bästa människan i hela världen, så kan du inte vara bäst på exakt allting, exempelvis så kan du inte både vara bäst på att vinna och att förlora. 

 • Kom ihåg att vara realistisk. Sikta inte på att bestiga Mount Everest om du inte har några ben. Om du är kapabel att göra en sak, så kan du också göra det.

 

2. Hitta en mentor.

Även den bästa behlver vägledning. Inget barn lär sig gå, prata eller tvätta händerna av sig självt. 

 • När Bobby Fisher var 3, plockade han inte upp en avancerad handbok i hur man spelar schack och började anteckna. Han fick ett schackbräde och blev lärd i hur han skulle spela. 

 

3. Bli obekväm.

Vet du vad som är läskigt? Att pröva saker. Vet du vad som är ännu läskigare? Att pröva nya saker där man riskerar att misslyckas. Detta kommer resten av ditt liv att bestå av. För att nå toppen, måste allt det där läskiga inkluderas.

 • Henry Ford hade två misslyckade företag innan han lyckades. Steve Jobs hade en hel del erfarenheter bakom sig innan han slutligen lyckades. 

 

4. Välj.

Att vilja bli bäst, är bra. Men det räcker inte. Du måste välja. Välja att bli bäst.


 

5. Kom upp med idéer.

Du vet det där du älskar? Hur ska du göra det? Som du förmodligen vet, finns det dussintals olika sätt att göra det på. Vilket sätt passar dig bäst?

 • Brainstorma. Skriv ner sex saker som kan hjälpa uppnå det du vill. 
 • När du har gjort det bestäm dig för att göra det idag. Vi låtsas att du vill bli en känd skådespelare, ok? Och dina sex saker är: Ta en kurs i agerande, prata med en vän som agerat mycket, kontakta din lokala teater- eller skådespelaragentur, göra upp en budget för att ha råd att flytta, planera en ny rutin för när du ska ha tid att träna och läsa om andra stora skådespelare och deras väg mot toppen. 

 

6. Balancera dig själv.

Om du spenderar 14 timmar i sträck hemma, letandes efter navelludd, är du inte den bästa versionen av dig själv. 

 • Det är svårt att vara bäst när vi inte känner oss bäst. Så kliv upp, ta en dusch, klä på dig, sätt på lite skön musik, dansa och börja bli fantastisk.Del 3 av 3 - Få det att hända


 

1. Öva.

För att bli bäst, måste du öva. Öva, öva, öva och sen öva ännu mer.

 • Detta är också ett långsökt sätt att säga till dig att ha tålamod. Du kommer inte bli nästa Madonna eller Bill Gates över en natt. De var inte heller bäst till en början! Du kommer spendera många timmar på att vara ganska kass på det du vill bli bäst på, sen ytterligare många timmar på att vara ok, sen ytterligare flera timmar på att vara ganska bra, och ytterligare sjukt många timmar på att vara riktigt bra, ända tills du är helt fucking outstanding.

 

2. Lär genom att göra.

Du har förmodligen lärt dig engelska eller/och något annat utländskt språk i skolan. Du läste förmodligen böcker, gjorde övningar, tittade på filmer och videoklipp, etc. Men för att lära dig att verkligen prata det språket måste du öva på att prata.

Det är samma sak med varje sak man vill lära sig eller bli bäst på. Du kan inte bara läsa böcker om det eller titta på videoklipp. Du måste komma ut och faktiskt göra det du vill bli bäst på.

 • Nästa gång någon erbjuder dig en möjlighet, ta den! Även om du är osäker.
 • Lägg beslag på vad du än kan hitta. Vill du bli astronaut? Läs inte bara en bok om det. Gå till närmsta planetarium och stanna tills de ber dig att gå därifrån.

 

3. Gör uppoffringar. 

Ok, här kommer lite livsfakta. Om du vill bli bäst på något, kan du inte spendera all din lediga tid på krogen med dina polare. Du måste prioritera, göra lite uppoffringar. Du kommer vara tvungen att strunta i att göra det du vill, och istället göra det du måste

 • Det kan komma en tid då du får prioritera bort en fritidssyssla eftersom du fått ett deltidsjobb, där kommer helger som du behöver spendera på biblioteket. Dessa saker måste få ske, för att du ska kunna bli bäst. Du får tänka på att du gör dig själv en tjänst genom att prioritera rätt. 

 

4. Våga misslyckas.

Gör hemska, fruktansvärda, vedervärdiga misstag. Få folk att avsky dig. Gör saker så annorlunda att folk tror att du är komplett galen. Misslyckas så fatalt så att när du kommer ut på andra sidan vet du exakt vad du inte ska göra. 

 • Enda sättet att undvika kritik och misstag är att inte göra någonting alls. Att göra dig själv till måltavla innebär att du gör något. Du lever. Så, att misslyckas är bra. Det är naturligt och det är rätt. När du har tio möjligheter och du vet att nio av dem inte fungerar. Guess what?... 

 

5. Praktisera självanalys.

I slutet av dagen är det imperativt (nödvändigt/viktigt) att sitta ner och tänka igenom dagen. Vad funkade bra? Vad funkade inte så bra? Vad kunde du ha gjort bättre? Vad är du glad att du gjorde och vad ångrar du att du inte gjorde? Det är viktigt att du tänker så här för att du ska kunna komma framåt i livet.

 • Det är viktigt att du analyserar dina framgångar (hur kan du nå samma framgång igen?), men det är lika viktigt att du analyserar dina misstag/misslyckanden. Detta kan bli frustrerande och motivationssänkande till det extrema, men det måste göras. Låt det inte hålla dig tillbaks! Kom ihåg att även ett misslyckande är ett framsteg. Att vara bäst handlar bland annat om att finjustera dina färdigheter.   

 

6. Använd andra människor till din fördel.

Du lever inte i ett vakuum. Du har dussintals människor omkring dig som gladeligen skulle vilja hjälpa dig. Som kan hjälpa dig. Alla vet något som du inte vet. Tack vare det, kan de alla hjälpa dig - även om det är på det minsta lilla sätt. 

 • Ingen har någonsin kommit dit de kommit utan andra människors hjälp. Du kommer inte bara undvika sånt som redan har gjorts, utan dessa personer kan också dela med sig av sånt de testat som inte funkat. När ni slår era huvuden ihop, delas genast allt in i mindre delar. Att vara bäst innebär inte att vara bäst helt ensam - det är att vara bäst med det (och de) du behövr jobba med.

 

7. Var kvar på samma spår och fortsätt framåt.

"Even if you're on the right track, you'll get run over if you just sit there," är ett väldigt talande citat ursprungligen sagt av Will Rogers*

För att bli den bästa måste det hela tiden ske framsteg. Konstant övning. Konstant självanalyserande. Konstant teamwork. Konstant beslutsamhet.

 •  Om du gör det du älskar, blir du lyckligare. Du vet att du är på rätt spår. Om du fortsätter lära och utmana dig själv, så vet du att du gör framsteg. Med tiden och dina ansträngningar, blir du bättre och bättre. Bakslag och misstag kommer ske, men i slutet av dagen kommer du fortfarande riktigt jävla bra. 
 • När du tycker att du har lärt dig allt som finns att lära, så är det inte alls så, och du kan inte sätta stopp här! Slutade Steve Jobs när han gjort iPod nano? NEJ! DET GJORDE HAN INTE!! Sluta inte nu! Du vill väl se hur mycket du är kapabel att göra? 

 

8. Var modest (blygsam/försynt)

När du blir grädden på världens potatismos, kan det bli väldigt lätt att se ner på andra runt omkring dig. Du kan, helt ärligt, bli ett riktigt jävla arsle. Gör inte det! Behandla andra som du själv vill bli behandlad.

 • När det kommer till mycket finns det nästan alltid någon som är bättre på det än du. När tiden kommer då du blir bättre än dem på något glöm inte att det är hur du behandlar andra som avgör din karaktär, inte vad du kan.

 

* http://www.cmgww.com/historic/rogers/

 
ANNONS
 
Ingen bild

niniz

12 mars 2015 18:40

Blir alltid så inspirerad av att läsa dina inlägg!!! :D Tack!

niniz.bloggplatsen.se

fearanddream

15 mars 2015 16:43

Tack! Fasen, vad innerligt glad jag blir. Du är guld! KRAM

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fearanddream med Blogkeen
Följ fearanddream med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se