Direktlänk till inlägg 19 november 2014

How to Become an Excellent Student!

Av fearanddream - 19 november 2014 14:21

 

1. Var uppmärksam!

När du är på lektion/föreläsning, gör anteckningar, och om det är något du inte förstår, räck då upp handen och fråga. Ju fler frågor du ställer, desto smartare blir du, tro det eller ej. Genom att strunta i att föra anteckningar och prata med dina klasskamrater, kommer du inte lära dig någonting. Så var uppmärksam!


 

2. Granska dina anteckningar på fritiden.


 

3. Ta dig lite tid att skriva egna instuderingsfrågor.

Kom ihåg att det aldrig skadar att förhöra dig själv och se vad du kan och har lärt dig.


 

4. Plugga utanför lektionstid.

Om du ska lyckas med dina studier bör du lägga ner minst 40 - 50 timmar på pluggande varje vecka. Detta innebär att du måste plugga även utanför lektionstid. Skynda dig dock inte igenom det bara för att bli klar. Gör det noggrant, så att du LÄR DIG. 


 

5. Var förberedd.

Ta med allt du behöver till lektionerna/föreläsningarna: böcker, pennor, anteckningsblock och annat du kan tänkas behöva.


 

6. Var organiserad.

Att vara organiserad gällande skolan är extremt viktigt. Om du är organiserad, då är du ett steg närmare att verkligen lyckas. Ha en mapp för varje ämne/kurs. För att göra det enklare kan du använda färgkoder eller etiketter.


 

7. Plugga.

När du pluggar inför ett prov eller en tenta, gör då upp en studieplan för dig själv. Om något annat dyker upp under tiden, något roligt stort event eller annat, så kan du helt enkelt inte medvara på eventet. För du ska plugga. Vissa saker kommer du vara tvungen att göra, och då får du plugga en annan dag. Det är här din studieplan kommer in i bilden.

Plugga motiverat. 


 

8. Börja läsa lite mer.

Om du inte redan är en person som läser mycket, börja på den nivå du är på och arbeta dig uppåt. Genom att läsa utmanande och svårare böcker, utvecklar du ditt vokabulär.


 

9. Be någon annan titta över dina anteckningar.

Det kan vara en förälder, ett äldre syskon, klasskamrat, kompis, etc. Gör ett minitest för dig själv att öva på under tre dagar innan provet/tentan, och plugga inte bara dagen innan provet!


 

10. Tappa inte fattningen om du fastnar.

Ta en paus, eller gå vidare till något annat för att senare återgå till det du fastnat vid. 


 

11. Gör mind maps.

Att använda sig av mind maps kan vara oerhört hjälpsamt, särskilt när man vill förstå svåra ämnen.


 

12. Skjut inte upp det du ska göra.

Skapa en rutin kring pluggandet för dig själc, det fungerar verkligen. Stäng av telefonen och eliminera annat som annars tenderar att distrahera dig. 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fearanddream med Blogkeen
Följ fearanddream med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se