Direktlänk till inlägg 6 januari 2015

20 Study Hacks to Improve Your Memory (på svenska)!

Av fearanddream - 6 januari 2015 15:17

 

1. Promenera före ett prov.

Det har bevisats att fysisk träning kan boosta ditt minne och din hjärnfunktion. Ca 20 minuters fysisk aktivitet före ett prov kan förbättra prestationsförmågan på provet.


 

2. Prata högt istället för att enbart läsa.

Trots att detta kan få dig att verka lite knäpp, ge det åtminstone ett försök! Du kommer bli överraskad över hur mycket mer du lär dig och minns när du pratat högt. Varning: Testa inte det här på ett överfullt bibliotek. 


 

3. Belöna dig själv med något gott.

Bestäm dig för att du ska få äta något gott (en chokladbit exempelvis) efter varje avslutat kapitel/del osv.


 

4. Lär ut vad du lärt dig.

Det bästa sättet att testa om du verkligen kan något är att försöka lära ut det till någon annan. Om du inte hittar någon som kan/är villig att lyssna på dig, låtsas att du lär någon annan eller prata med dina husdjur.


 

5. Skapa mentala associationer.

Förmågan att skapa kopplingar är inte bara en enklare väg för att minnas saker, men det är också bränslet för kreativitet och intelligens. Steve Jobs sa: Creativity is just connecting things. When you ask creative people how they did something, they feel a little guilty because they didn’t really do it, they just saw something”.

Mind maps är ett enkelt sätt för att koppla samman idéer och annat genom att skapa en visuell överblick av olika koncept och liknande. 


 

6. Rita diagram.

Att rita diagram hjälper dig att visualisera information som annars kan vara svår att förklara. Detta skapar ett visuellt minne hos dig, vilket kan bli användbart när du gör ditt prov. Du kanske till och med kommer bli ombedd att rita ett diagram så börja öva!


 

7. Times New Roman är den font som är snabbast att läsa. 

Enkelt sagt - Det finns en anledning till att Times New Roman, vanligen, är den förvalda fonten i olika skrivprogram och liknande. 


 

8. Använd appar för att blocka distraherande siter.

Selfcontrol appen (se länk nedan) hjälper dig att slippa distraktioner genom att blockera webbsidor för en viss tid. 

https://www.examtime.com/blog/apps-for-students/


 

9. Se en dokumentär om ämnet.

Dokumentärer är ett underhållande sätt att på ett mer kompakt sätt få hela storyn inom en kortare tid. Detta hjälper dig att minnas nyckeldetaljer.


 

10. Sök på google som ett proffs. 

Spara tid när du söker efter källor på nätet genom att mästra världens största sökmotor; Google. 


 

11. Gör flashcards för att snabbare kunna ta reda på hur mycket du lärt dig.

Snabbt kan du testa dina kunskaper gällande nyckelord, koncept, citat och ekvationer, med flashcards. 


 

12. Ta regelbundna pauser i pluggandet.

När din hjärna arbetar, behöver du ta rehelbundna raster för att hjälpa din hjärna att absorbera mer information men också för att hålla dig motiverad och fokuserad när du pluggar. Ta en kort rast var 45:e-50:e minut.


 

13. Lyssna på rätt typ av musik.

Det har gjorts studier som visar vilken typ av musik som kan leda till ett mer produktivt pluggande genom att höja humöret hos den som pluggar. 

https://www.examtime.com/blog/music-for-studying/


 

14. Gör din studieplats portabel.

Vi må vara vanedjur gällande vanor angående vilken som är vår favoritsittplats i biblioteket. Men vårt informationsintag ökar faktiskt om vi varierar studieplats. 


 

15. Öva, öva, öva...

Att öva på gamla prov kan hjälpa till att träna hjärnan i att ta in mer ny information. 


 

16. Stanna inte uppe hela natten dagen innan ett prov.

Se till att få tillräckligt med sömn nätterna innan provet. När du sover, bearbetar hjärnan informationen den tagit in under dagen. Så att sova ordentligt kommer hjälpa dig att minnas bättre.


 

17. Upptäck nya sätt att lära på.

Att pröva nya studiemetoder kan hjälpa en att hitta vad som verkligen fungerar för en. 


 

18. Använd dofter eller tuggumi för att väcka ditt minne.

Detta kan verka en smula random men att spraya en ovanlig doft i rummet precis innan du sätter dig för att plugga kan hjälpa ditt minne att vakna till liv när du sprayar den igen precis innan ett prov. Att tugga ett tuggumi med en smak du inte är van vid fungerar på samma sätt. 


 

19. Plugga i grupp.

Att plugga i grupp kan hjälpa en att få nya insikter och kunskaper.


 

20. Meditera.

Studier visar att meditation kan hjälpa en att hålla sig fokuserad medan man pluggar. Meditation hjälper dig inte enbart att hålla fokuset när du pluggar utan är också lugnande och medför att du slipper all inför-tentan-stress.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ fearanddream med Blogkeen
Följ fearanddream med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se