Alla inlägg den 25 juni 2014

Av fearanddream - 25 juni 2014 18:39

                       

Av fearanddream - 25 juni 2014 10:08

 

1. Katter har känslor liknande de vi människor har.

Det grå området i kattens hjärna delar några påfallande likheter med den mänskliga hjärnan. Experter är alla överens om att kattungar har känslor som är väldigt lika de känslor vi människor har. Glädje / lycka, upphetsning, lekfullhet, nedstämdhet och ilska.


 

2. Kattbett är farliga.

Ett bett från en katt kan vara både farligt och giftigt, och kan resultera i en allvarlig bakteriell infektion kallad Pasteurella multocida. Det kan lätt botas med penicillin, men om det lämnas obehandlat kan det leda till att infektionen sprider sig under ens hud, vidare till lymfsystemet, och i vissa fall leda till döden.


 

3. Katter kan hoppa VÄLDIGT högt!

Visste du att katter kan hoppa lika långt som fem gånger dess egen längd i ett enda skutt?


 

4. Katter kan bli klonade.

Har du en katt du älskar och lite extra pengar över? Då kan du få katten klonad! Teknologin finns tillgänglig om du nu har råd att spendera ca en halv miljon kronor.


 

5. Katter har inbyggda GPS-system.

Bortsprungna katter kan verkligen hitta hem. Vissa experter påstår att katten hittar hem genom att titta på solens vinklar, andra säger att det har att göra med jordens magnetiska fält samt något som kallas för PSI-resande. Hur som helst har det dokumenterats flertalet gånger att katter kan gå både länge och under enorm ansträngning för att hitta hem och belönas med att få återse sin älskade människa.


 

6. Uppfinnaren av kattluckan.

Vet du vem som kom på idén om kattluckan? Ingen mindre än dragningskraftskungen Isaac Newton! Newton höll på axperimentera med ljus i ett mörklagt rum. En av hans katter öppnade ideligen dörren och störde Newton under hans experiment. För att kunna fortsätta med sitt experiment och samtidigt låta katten komma in i rummet som den ville sågade han därför ett hål i dörren och hängde för en trasa. Detta utvecklades sedan och blev slutligen det som idag används som katt- och hundluckor.


 

7. Katter har MYCKET hår!

En katts kropp består av ca 260 000 hårstrån per kvadratdecimeter! Alla vet vad detta innebär. Hår, hår, hår överallt inomhus! Och ärligt talat, det finns ingenting man kan göra för att någonsin få bort allt det där håret.


 

8. Katter kan använda toaletten (och spola efter sig).

Det är helt sant. Experter hävdar att du kan träna din katt att använda den vanliga toaletten.



Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards