Alla inlägg den 8 april 2014

Av fearanddream - 8 april 2014 15:04

Jack The Ripper, är en av tidernas mest ökända mördare. Han härjade i slutet av 1800-talet, och än idag vet man inte vem han var.

 

1. De kanoniska* fem.

Under samma tid då Jack The Ripper härjade mördades många prostituerade. Utav dessa registrerades 11 hos Metropolitanpolisen. Fem av dessa offer hade samma gemensamma utmärkande "drag". Dessa fem var definitivt mördade av Jack The Ripper. Dessa kvinnors kroppar blev sönderslitna och deras organ var omsorgsfullt bortplockade.

*kanonisk~tillförlitlig

 

2. Abrupt upphörande av morden.

Efter mordet på Mary Kelly, det sista offret, och vars kropp var den som var värst stympad, upphörde plötsligt morden. Ingen vet om Jack The Ripper dödades, fängslades av andra orsaker, utvisades eller dog en naturlig död. Det hela är än idag ett stort mysterium.

 

3. Mysteriets misstänkta.

De bestialiska morden i Whitechapel väckte uppror i hela stan. Tre män var konstant misstänkta för att vara Jack The Ripper eftersom de ansågs galna och hatade prostituerade, men man lyckades aldrig hitta bevis för vem mördaren egentligen var.

 

4. Han tog bort identiteten hos sina offer.

Jack The Ripper antogs hata kvinnor oerhört mycket, och på grund av det valde han att förstöra deras ansikten, och således radera deras identitet.

 

5. Han fick sin psedonym från ett brev.

Namnet Jack The Ripper valdes ut ur ett brev som skickades till de lokala nyhetstidningarna i London. Detta var ett brev man trodde kom från mördaren och namnet fick han på grund av att han hatade prostituerade och slet sönder deras kroppar.

 

6. Han tros ha varit medicinskt professionell.

Med den precission Jack The Ripper skar upp offrens kroppar och omsorgsfullt, noggrant och fullständigt tog bort samtliga inre organ ur kropparna, fick många att vara säkra på att mördaren måste haft en bakgrund inom medicin.

 

7. Skrämmande normal.

Man fastslog efter morden att Jack The Ripper förmodligen var en man mellan 25-35 år under tiden då han mördade de kanoniska fem, samt att han förmodligen såg helt normal ut.

 

8. Jack The Ripper mördade bara tidigt om morgnarna och på helger.

Hans metoder för morden blev allt tydligare ju fler mord som begicks. Han mördade enbart på morgonen och under veckosluten. Det har misstänkts att Jack The Ripper var singel och att han bara var vaken under sena nätter och bara mördade prostituerade. Man misstänkte också att han hade ett vanligt jobb och att detta förhindrade honom att mörda på dagtid.

 

9. Den riktiga Jack The Ripper identifierades aldrig.

Jack The Ripper är fortfarande ett stort mysterium. Det enda beviset för att han över huvud taget existerade var de fruktansvärda mord han begick. Han lämnade aldrig minsta lilla bevis efter sig, och det har aldrig funnits några ögonvittnen, förutom offren, till hans mord.

 

10. Mer än 120 år av mystik.

Jack The Ripper, den mystiska mördaren från slutet av 1800-talet, begick fem avskyvärda mord mellan 1888-1891. Efter det försvann han. Sen dess finns det inga kända spår efter honom. Generationer av utredare har jobbat med att ta reda på sanningen, men helt utan resultat.

 


Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards