Alla inlägg den 22 april 2014

Av fearanddream - 22 april 2014 14:15

1. Kapstaden, Sydafrika.

Ett av de mest populära turistmålen, Kapstaden, är också en stad som kämpar med extremt hög grad av kriminalitet, främst rån. På grund av detta är Kapstaden en av världens farligaste städer nattetid, sepciellt för kvinnor.

 

 

2. Nairobi, Kenya.

På grund av att Al Shabaab-militanter hotar att inleda attacker under den heliga månaden, ramazan, är läget i Kenya, främs i Nairobi, mycket spänt. Dessutom är händelser av brott ute på gatorna väldigt vanligt i staden. Att vistas i staden nattetid är mycket farligt, då rån och plundring är mer eller mindre rutin.

 

 

3. Caracas, Venezuela.

Venezuelas huvudstad, Caracas, är rena himmelriket gällande droghandel. Rån och obetydliga straff är vanliga händelser, och dessutom har polisen oerhört lite makt och kan inte kontrollera situationen.

 

 

4. Peshawar, Pakistan.

Detta är en av världens absolut farligaste städer. Med krigsherrar och stammar som slåss om herraväldet, är staden en väldigt osäker plats, speciellt för utlänningar. Självmordsbombningar och riktade attacker mot säkerhetsstyrkor är norm och i och med detta sjunker Peshawar långsamt ner i avgrunden.

 

 

5. Sana'a, Yemen.

Staden är oerhört ostabil till följd av fjolårets uppror mot förre presidenten, Ali Abdullah Saleh. Med al Qaedas flygfottilj i Yemen och lokala anslutare som hela tiden är närvarande i regionen har det skett en rad lönnmord på män inom säkerhetstjänsten.

 

 

6. Abidjan, Elfenbenskusten.

Efter åratal av tanklöst våld mellan stridande partigrupper, så har säkerhetssituationen i Abidjan slutligen förbättrats en aning. Vändpunkten kom när den förre presidenten, Laurent Ghagbo fängslades. Ändå fortsätter staden att vara en av de farligaste i världen, med en sjudande spänd stämning strax under ytan.

 

 

7. Ciudad Juarez, Mexico.

Mexico är ett himmelrike när det kommer till droger och Ciudad Juarez är droghandelns inofficiella huvudstad. Droghandlarna är oerhört våldsamma och gör i princip precis som de vill. Polisen är mestadels korrupt och staden är den mest våldsamma förutom de städer som är i krig.

 

 

8. Baghdad, Irak.

Efter att ha varit världens farligaste plats i åratal, lugnades det ner en smula efter USA:s invasion. Idag är det politiska läget i staden väldigt ostabilt. Dessutom sker självmordsbombningar och slumpmässig skottlossning ofta och drabbar de oskyldiga medborgarna.

 

 

9. Mogadishu, Somalia.

Fram tills alldeles nyligen, var Somalias huvudstad, Mogadishu, tveklöst den farligaste staden i hela världen. Militanter med länkar till al Qaeda hade makten över stora delar av staden från 2007 fram till augusti förra året då krigare från Afrikanska Unionen lyckades få undan dem.

 

 

10. Kabul. Afghanistan.

Inget av alla USA:s ingrepp eller de trupper som försökt, har lyckats med att rädda Afghanistan och dess huvudstad, Kabul. Detta är världens farligaste stad. Bombattacker på hotell och ambasader är vanligt förekommande. Talibaner får mer och mer makt, och snart flyger USA ut ur landet för gott...

 

 

 

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards