Alla inlägg den 4 juli 2014

Av fearanddream - 4 juli 2014 09:42

 

1. Hemmabiosystem.

Ok, ett hemmabiosystem förhöjer stämningen. Vilket ljud! Som kommer från alla tänkbara (och otänkbara?) håll och kanter. Kanske skulle man lägga halva inkomsten på en riktigt maffig hemmabio?

Ja, jag är ironisk. Jag erkänner att det förhöjer upplevelsen, men snälla, inte fasen är det någonting som någon behöver! Att titta på Tv är överskattat, osocialt.


 

2. Chansen att bli miljonär.

Det är många som drömmer om den där miljonen. Tänk att vinna drömvinsten på Lotto, eller en miljon på Triss! Ibland kan man till och med få en uppenbarelse över hur det skulle kännas att vinna den där miljonen. Men chansen att vinna så mycket pengar är ytterst liten. Så liten att om du spelar i jakt på miljonvinsten, så kommer du med största trolighet lägga mer pengar på betting, Lottokupongspel och Trisslotter än vad du någonsin kommer vinna. Du behöver inte de där lotterna, du behöver inte vinna den där miljonen. Sluta jaga den.


 

3. Din nya hobby.

Många älskar att avge nyårslöften, och inte sällan handlar det om stora livsförändringar; överviktige Hasse på 245 kg ska börja träna, kedjerökande Pia ska fimpa för gott, A-lagarBengan ska bara dricka vatten i fortsättningen o.s.v Nyårslöften kan vara bra, och många ser det där magiska i att det är ett nytt år som tar sin början: nytt år - nytt jag. Redan på mellandagsrean är man ute och köper hem hantlar och träningscykel, nya dyra träningskläder och ett årskort på det lokala gymet. Första januari är A-lagarBengans första nyktra dag, och Pia luktar på gammalt fimpvatten för att avskräckas från att röka.

Ofta är dessa löften dömda att misslyckas innan de ens har tagit sin början. Hasses träningscykel står och dammar i förrådet, Pia har bytt ut nikotinplåstret mot ett paket Röda Prince och, ser man på, där sitter Bengan och nöter bänkar i parken, fullare än någonsin.

Var realistisk!


  

 

4. Loggor.

Varför ha en T-shirt som det står Armani på? För att visa andra att du sannerligen har både pengar och god smak? Du behöver inga loggor, absolut inte!


 

5. Utrymme.

Du kanske tror att du behöver en klädkammare, ett megastort sovrum, ett badrum lika stort som en trerummare eller ett helt slott för dig själv. Vad ska du med allt detta utrymme till? Varför MÅSTE du ha det? Svaret är att du inte alls måste ha det, och du behöver det inte heller, om det inte är så att du älskar ljudet av din egen rösts avlägsna eko.


 

6. Ett jobb du hatar.

Du behöver ett bra jobb. Tyvärr har "ett bra jobb", av någon anledning blivit synonymt med "ett högavlönat jobb". Samtidigt lämnar man då det här med att känna sig tillfreds, allmänt välmående och känslan av att man inte slösar bort sin tid, åt sidan. Enligt en undersökning är 70% av de arbetande invånarna antingen "missnöjda" eller "mycket missnöjda" med sina jobb.

Du spenderar större delen av ditt vuxna liv på jobbet, varför då ha ett jobb som du inte trivs med?


 

7. Pansar av skitstövelhet.

Du har kanske blivit sviken, bränd, illa behandlad. Men du behöver inte bete dig som en skitstövel, ett praktsvin bara för det. Försök slappna av och inse att hela världen inte är emot dig och vill skada dig.

 

8. VISA Black Card.

Du har nog hört talas om American Express. Deras svarta kort är enbart för de som tjänar väääldigt många miljoner varje år. Nu har VISA kommit fram med ett eget svart kort, som har blivit till ett allmänt skämt. Detta kort sägs vara för dem som inte vet skillnaden på ett svart AMEX och VISAS Black Card. Kortet visar snarare på en rikemans-wannabe, än någon som verkligen är en rik person.


 

9. En (cool) bil.

Det fins ingen konsumentprodukt som är så omfattande associerad med överspenderande unga män än (den coola) bilen. Detta är det lättaste sättet för dig att dra på dig för mycket, när det gäller skulder och lån menar jag. Du MÅSTE inte ha en cool bil, du måste faktiskt inte ha en bil över huvud taget. Vänta tills du har råd, istället för att ta en massa onödiga lån.


 

10. Äga ditt hem.

Många tycker att det är det ultimata beviset på att man är vuxen; att äga sitt hem. Helst då förstås en villa. Nej, det stämmer inte. Att äga sitt hem innebär inte automatiskt att man är en ansvarfull vuxen människa. Du behöver inte alls äga ditt hem för att vara vuxen.




Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards