Direktlänk till inlägg 26 maj 2014

10 saker hälsosamma gör varje dag innan jobbet

Av fearanddream - 26 maj 2014 10:51

 

1. Gå upp 20 minuter tidigare.

Detta kan vara riktigt svårt, om du är en sådan person som tycker att det är skitsvårt att slita dig från din sköna säng när larmklockan ringer. Sanningen är dock den att du kommer vara betydligt mer produktiv redan på morgonen om du går upp tidigare än du brukar. Som en extra bonus slipper du stressa på morgonen.


2. Meditera och bestäm dina intentioner med dagen.

Varje morgon skall du befinna dig på en tyst, lugn plats och meditera innan jobbet. Detta bestämmer hur ditt humör kommer vara resten av dagen, och är samtidigt ett fantastiskt sätt för att komma fram till vilka intentioner du har med dagen. Dessutom känner du dig lugn och avslappnad av att meditera, vad du än möter för motgångar under dagen kommer du reagera på ett betydligt mer avslappnat sätt än annars, tack vare meditationen.


3. Drick varmt vatten med citron.

Om du vill starta dagen på ett hälsosamt sätt, är varmt vatten med citron ett mycket bra alternativ. Det är hydratiskt och näringsrikt och sätter igång ämnesomsättningen.


4. Sitt och titta på naturen.

Detta är ett fantastiskt sätt att bli medveten och vara tacksam för det man har här och nu. Hur oftas bara sitter du i naturen, andas, känner dofterna, ser grönskan, hör fåglarnas kvitter och är ett med den miljön? Många har så bråttom i livet och glömmer faktiskt bort att vi kan skatta oss jäkligt lyckliga som är vid liv. Om du kan ta fem minuter på morgonen och bara observera, så kommer du bli helt förbluffad över allt positivt.


5. Utför en smula träning.

Jag pratar inte om en hel timme på gymet eller en 30 minuter lång joggingtur. Utan mer en lugn och skön promenad i naturen för att komma ut, bli avslappnad och piggare. Hälsosamma personer finner det inte enbart energigivande, utan vet också att de positiva effekterna av stimulansen som hjärnan får kommer ge en klar och icke rörig start på dagen.


 

6. Ät alltid frukost.

Frukosten är så viktig att skillnaden på ditt humör, din ork med mera är enorm beroende på om du äter frukost eller inte. Gör frukosten så jävla god, att du absolut inte vill missa den!


7. Gör din egen lunch.

För det första har du bättre koll på vad du stoppar i dig, dessutom behöver du inte ägna en del av din lunchrast till att försöka komma på vad du ska äta, utan du kan istället sitta ner, ta det lugnt och njuta.


8. Lägg tid på att schemalägga din att-göra-lista.

Många är vi som har ett helt berg av saker vi måste göra varje vecka. För att slippa känna stressen, ta en stund varje dag till att schemalägga det du kommer hinna / ska göra just den dagen. Visst kan saker dyka upp i sista sekunden, men kom ihåg att aldrig få panik, håll dig lugn och, om behövligt, gör om schemat till nästa dag. Det gör absolut ingen skada.


9. Lyssna på upplyftande och inspirerande musik.

Glöm teven och radion för en stund, de tidiga nyheterna kan verkligen konsten att göra dig nedstämd. Lyssna på din favoritmusik istället, och höj på så sätt ditt humör varje morgon. Musik är ett fenomenalt sätt att ta dig till nuet, vilket kan få dig att fokusera på allt positivt och slippa ångesten inför framtiden.


10. Var tacksam för allt du har varje dag.

Ta dig tid till att reflektera över ditt liv och allt du redan har. Skriv gärna ner allt det positiva! Detta kommer få dig att uppskatta allt du har och du kommer känna dig fantastisk och inspirerad. Trots allt, att känna tacksamhet är nyckeln till lycka och rikedom.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards