Direktlänk till inlägg 9 juni 2014

Här sticker jag hål på de 10 vanligaste myterna om invandringen i Sverige!

Av fearanddream - 9 juni 2014 08:06

 

1. "Invandring leder till förlust för mottagatländerna".

Detta stämmer inte! Det har gjorts många studier kring detta och dessa visar på motsatsen - att invandringen har positiva tillväxteffekter. Invandringen leder bland annat till ökad export, ökad specialisering på arbetsmarknaden och motverkar både kompetensbrist och arbetskraftsbrist.


2. "Invandringen innebär en stor belastning på statbudgeten".

Detta är felaktigt. Det som styr ifall de statsfinansiella effekterna av invandringen är positiva eller negativa, är hur väl arbetsmarknaden tar emot invandrarna. Detta bekräftas både av forskning och analyser.


3. "Alla utrikesfödda som kommer till Sverige lever på bidrag".

FEL! Många som kommer till Sverige från andra länder gör det för att studera eller arbeta här. Många får sitt uppehållstillstånd just på grund av att de redan har ett arbete här i Sverige. Sysselsättningsgraden, bland utrikes födda män som bott i Sverige i minsst 16 år, är 70 %. En ny studie visar att utrikes födda som nu bor här i Sverige INTE löper större risk att hamna i bidragsberoende än infödda svenskar.


4. "Invandringen leder till lönedumpning och invandrarna tar jobben från svenskar".

Sanningen är att invandringen har en mycket obetydlig påverkan på inföddas löner och arbetslöshet. En ny svensk studie visar att invandringen inte påverkar inföddas möjligheter på arbetsmarknaden.


 

5. "Invandringen har lett till en våg av kriminalitet".

Majoriteten av invandrarna i Sverige begår aldrig brott, precis som majoriteten infödda. Det är människor med mindre ressurser i utsatta situationer som begår flest brott.


6. "Det är omöjligt att ha ett socialt skyddsnär och samtidigt välkomna alla".

Detta är fel. Det går att kombinera ett samhälle med ett stort socialt skyddsnät och stor invandring. Länder med omfattande sociala skyddsnät har ofta lättare att öpnna upp för ökande invandrin än samhällen med små sociala skyddsnät.

 

7. "Solidaritet kräver likhet".

Det går att bygga samhällen med stor mångfald där människor är beredda att bidra till det gemensamma.


8. "Invandrare måste vara beredda att assimilera sig".
Fel. Människor som identifierar sig med och känner ett band till fler än ett land har tillgång till flera resurser som kan hjälpa invandraren att integrera.

 

 

9. "Sverige är på väg att bli ett muslimskt land".

Detta är så fel! Studier visar däremot att religiös tillhörighet kan underlätta integrationen på många sätt, exempelvis genom att en kyrka, moské eller ett tempel fungerar som en mötesplats i det nya landet.

 

10. "De flesta flyktingar är ekonomiska migranter".

Forskningen visar att näraheten rent geografiskt och mänskliga band är avgörande för vart asylsökande söker sig. De flesta flyr alltså över närmsta gräns. Det är bara en bråkdel av världens flyktingar som tar sig till Europa. Att fly så långt som hit till Sverige sker vid svåra konflikter. Många av de som kommer till Sverige idag flyr från inbördeskriget i Syrien.

 

 

 
 
Ingen bild

Bülent

9 juni 2014 15:07

Intressant inlägg. Tråkigt bara att du missat att lägga in källa för de du skriver.
En del av du skriver köper jag men allt stämmer verkligen inte, inte i verkligheten i alla fall. På ett papper kan de vara något annat.
"Forskning visar", som du säger går ju även att använda till det motsatta.
Jag har invandrarbakgrund själv men tycker att invandringen till Sverige har varit och är allt för stor. Landet klarar inte av att ta hand om allt så personligen tycker jag att invandringen borde bromsas upp. Sen kan inte heller alla bo i storstäderna. Titta bara på förorterna runt Malmö, Göteborg, Stockholm osv. Ta tex Södertälje som exempel. Den staden har extremt mycket invandring av Assyrier och Syrianer och de har tyvärr spårat ut.
Det låter även på dig som att du tycker att integrering i det Svenska samhället är onödigt. Galet!
Självklart ska man integreras i det nya land man blir medborgare i, och anpassa sig till lagar och regler som vilken annan medborgare. Tror inte någon svensk kan söka asyl i ett arabland och sen kräva att få bygga en svensk kyrka när man bosatt sig där. Ingen ska behöva byta religion så klart men många glömmer snabbt bort skyldigheter och tänker bara på rättigheter. Fler borde vara tackamma för det fina land som tagit emot dom. Sverige är fantastiskt! Min familj hade aldrig överlevt om det inte var för Sverige och de kommer vi vara evigt tacksamma för!
Jag förstår rädslan bland de svenska invånarna att invandringen ska bli för stor. Landet utnyttjas av många, och tyvärr är det i förhållande till antalet som kommer väldigt få som verkligen är i nöd. Dom som verkligen skulle behöva hjälp tar sig aldrig hela vägen hit. Vår familj hade tur.
Tycker det är tråkigt med den jakt på "rasister" i Sverige. Dom flesta svenskar är verkligen inga rasister, men som måste ju få vara rädda om sitt land. De är stor skillnad.
Att tex jämföra Sverigedemokraterna med extremistpartier i Europa visar ju bara på okunskap och är skrämmande.
I det fantastiska Sverige har alla rösträtt (inget vi man ska ta för givet!) och då måste man också acceptera vad folk väljer att lägga sin röst, utan att kalla folk rasister. Ingen säger nåt om kommunisterna (V) utan bara om SD.
Vet inte vem du är (snubblade över din blogg lite snabbt) men ja hoppas du har öppna ögon åt alla håll och försöker förstå istället för att klanka ner och leta rasister. Var stolt för vad Sverige kan ge!
Ha en bra sommar!

fearanddream

10 juni 2014 09:12

Tack så jättemycket för din kommentar! Alltid lika roligt att läsa någons syn på saker och ting.

Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fearanddream - 29 april 2015 21:18

  Q1: Är du en innomhus- eller utomhusperson? A: Tråkigt svar, men faktiskt både och. Lever man här i Sverige så är det nog oftast så. Det beror liksom på väder och vind. Vore det alltid vår utan regn så skulle jag troligtvis bo utomhus dock. De...

Av fearanddream - 27 mars 2015 11:18

Hur du skriver en sammanfattning av en artikel   När du skriver en sammanfattning av en text eller liknande som du läst, så är oftast syftet att du ska visa läraren att du läst och förstått.  Hur du producerar en sammanfattning:     1. L...

Av fearanddream - 25 mars 2015 20:31

1. Färger existerar inte och om ett träd faller i skogen och ingen är där, så hörs det inte Låter konstigt? Absurt? Skrattretande och rent av dumt? Sanningen är att färger existerar inte där ute, utan det är strukturer i hjärnan som tolkar olika tä...

Av fearanddream - 15 mars 2015 16:43

50 tricks för att plugga bättre, snabbare och med mindre stress   1. Visualisera Grejen här är att du vill omvandla teoretisk information till bilder. Om du kämpar med att förstå ett koncept, är visualisering en bra teknik att bärja med.   ...

Av fearanddream - 7 mars 2015 21:05

Hur kan man komma fram till vilken som är ens lärstil? I slutändan vill du kanske anlita en konsult för råd gällande lärstilar, men så länge kan du ta ett snabbtest på http://homeworktips.about.com/od/homeworkhelp/a/lstyleqz.htm Du kan också lära ...

Presentation


On board!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards